Microsoft opouští akce Xbox 20/20, chce komunikovat přes různé kanály
zdroj: Xbox Wire

Microsoft opouští akce Xbox 20/20, chce komunikovat přes různé kanály

11. 8. 2020 12:45 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Jestli o letošku něco platí, pak je to smutná pravda, že se na nic nemůžeme pořádně spolehnout. I věci, které byly dříve samozřejmé a představovaly pravidelné položky v kalendáři, letos prostě neprobíhají podle plánu. E3, Gamescom, dovolená v Americe nebo volby v Bělorusku, vyberte si. A spolehnout se nemůžeme už ani na to, že Microsoft dodrží kadenci a branding svých oznámení.

Možná si vzpomínáte, že se letos v květnu držitel značky Xbox kasal s tím, jak nás každý měsíc po zbytek roku oblaží dedikovaným streamem, jenž přinese důležité informace o budoucnosti této platformy. Tehdy tento svůj plán pojmenoval termínem Xbox 20/20. A bylo to také naposledy, co jsme o tomto názvu slyšeli a co tento plán platil.

Zatímco v květnu jsme se dočkali ukázky her od vývojářů třetích stran v rámci pravidelného streamu Inside Xbox, už červen Microsoft vynechal, a to i přesto, že se v kuloárech špitalo o možném odhalení Projectu Lockheart, slabší verze příští generace Xboxu, známé též pod očekávaným názvem Xbox Series S.

Minulý měsíc proběhl stream s ukázkou 1st party titulů, kde jsme poprvé viděli kritizované záběry z kampaně Halo Infinite a došlo k oznámení Fable a několika dalších titulů. Ani tehdy ale akce nenesla název Xbox 20/20.

Microsoft nyní přišel s updatem květnového oznámení, v němž konečně přiznal, že označení Xbox 20/2 ruší. Není to ale prý z důvodu nedostatku nových oznámení. Firma se prý jen nechce uvazovat pouze na streamy, ale chce své fanoušky bombardovat oznámeními i skrz jiné kanály, jako jsou videa na YouTube, partnerství s jinými společnostmi nebo třeba oznámení skrz Xbox Wire.

Potenciální srpnový event zatím nemá termín konání, předpokládáme ale, že by už konečně mělo dojít k odhalení onoho spekulovaného Xboxu Series S, zejména s přihlédnutím k tomu, že v tomto týdnu unikl obal nového ovladače, který existence dvou verzí konzole de facto potvrzuje.

Nejnovější články