Microsoft očekává vydání GTA VI v roce 2024
zdroj: Rockstar

Microsoft očekává vydání GTA VI v roce 2024

25. 11. 2022 15:57 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Microsoft se momentálně snaží úspěšně dokončit akvizici společnosti Activision Blizzard, v čemž se mu zuby nehty snaží zabránit konkurenční Sony, ale dost možná i Antimonopolní úřad v USA. Pro běžné hráče má situace význam především kvůli tomu, jakou budoucnost budou mít jeho oblíbené značky: Zda se objeví při launchi v Game Passu, případně zda budou i nadále vydávány na PlayStationu.

Druhým důvodem, proč se o spor zajímat, je množství sekundárních informací, které z něj čas od času vyplynou. Dostáváme vhled do vnímání některých značek ze strany velkých držitelů platforem a očekávání toho, jak dlouho bude trvat současná generace konzolí nebo kdy jaká hra vyjde.

Právě třetí zmíněný případ patří mezi ty nejčerstvější a týká se nejsilnější značky v herním světě, a sice série GTA. Rockstar momentálně pracuje na oznámeném, ale zatím nijak neprezentovaném šestém dílu. Oficiálně jsme z něj zatím neviděli vůbec nic, v září ovšem došlo k úniku více než 100 GB dat, která ukázala hru v rané fázi vývoje.

O hře ovšem nyní mluví Microsoft ve 111stránkovém dokumentu pro britský Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Patrně nejzajímavější informace, která z poznámek vyplývá, je předpoklad, že hra vyjde napřesrok. Důvody tohoto předpokladu nejsou nijak rozváděny a Microsoft neuvádí, zda má informaci potvrzenou ze strany vydavatelství Take-Two, které o značku GTA pečuje.

Kromě zákulisních dohod může předpoklad vycházet prostě i z minulých zkušeností: GTA V bylo oznámeno v roce 2011 a k vydání došlo o dva roky později. Totéž platí i pro dosud poslední hru od Rockstar Games – Red Dead Redemption 2. Ta byla poprvé odhalena na podzim 2016, aby se na pultech obchodů objevila v předvánoční sezóně 2018.

Nejnovější články