Má PlayStation 5 Pro smysl? Ani vývojáři si nejsou jisti
zdroj: MP.cz

Má PlayStation 5 Pro smysl? Ani vývojáři si nejsou jisti

27. 3. 2024 13:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

O zážitcích šéfredaktora serveru GamesIndustry.biz Chrise Dringa na konferenci GDC dnes nepíšu poprvé, tentokrát se ale téma týká druhé strany, tedy PlayStationu. Podle různých zákulisních spekulací a úniků má totiž Sony ještě letos před Vánocemi vyslat na trh PlayStation 5 Pro, posílenou verzi konzole a jakýsi mezigenerační krok, který nabídne vyšší výkon a díky tomu lepší fungování her.

Jenže jak se zdá, i někteří vývojáři sdílí názor mnoha hráčů o tom, že tahle konzolová generace jako by sotva začala (byť od jejího startu uplynou letos v listopadu čtyři roky) a podle některých PlayStation 5 Pro není potřeba, protože dosud ani nedokáží plně využít možnosti stávajícího modelu.

Podotýkají navíc, že ačkoli si hardcore fanoušci posílenou verzi konzole koupí prostě proto, že chtějí mít doma tu nejlepší možnou variantu, na celkový konzolový trh to bude mít zanedbatelný vliv a významnější růst se nedá očekávat. Dlouhé období mezigeneračního vývoje, které pořádně skončilo až loni, by mělo životní cyklus této generace přeci jen spíše prodloužit.

Nová a silnější verze konzole má podle uniklých informací nabízet upscalovací technologii PlayStation Spectral Super Resolution, hovoří se dokonce o tom, že by tak zařízení mělo cílit na hraní ve 4K při 120 FPS, případně 8K při 60 FPS (což je podle mě absolutní nesmysl, ale rád se nechám překvapit). Kromě toho má nová verze nabídnout zhruba 30% nárůst systémové paměti. 

Nejnovější články