Letošní Call of Duty Vanguard se vrací do 2. světové války, známe důležité detaily
zdroj: Call of Duty

Letošní Call of Duty Vanguard se vrací do 2. světové války, známe důležité detaily

12. 8. 2021 14:05 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Prázdniny se dávno překulily do své druhé poloviny, a to mimo jiné znamená, že pomalu nazrává čas na odhalení nového dílu série Call of Duty. Loni nám jej v předstihu kuriózně odhalil pytel Doritos, letos je situace o poznání méně zábavná.

O tom, že se letošní ročník Call of Duty bude odehrávat ve 2. světové válce a ponese podtitul Vanguard, si vrabci na střeše štěbetají už pěkných pár měsíců. Objevily se také zvěsti, že k odhalení nového dílu dojde skrz event v Call of Duty: Warzone. Jak se zdá, obě zmíněné spekulace se zakládají na pravdě.

Známý leaker Tom Henderson na Twitteru nejprve uvedl, že Call of Duty: Vanguard bude oznámeno již za týden, tedy 19. srpna, a to skutečně v rámci Warzone. Vydavatelství Activision jej následně požádalo, aby tweet smazal, ten už ale samozřejmě začal žít svým životem. Aby toho nebylo málo, v datech nového updatu pro Warzone se našla celá řada materiálů, které zvěsti de facto potvrzují.

Nová hra se skutečně bude jmenovat Call of Duty: Vanguard, známe i podobu jejího obalu a víme také o existenci Ultimátní edice a takzvaného Cross-gen bundle, který se objevil už v loňském díle, kdy nabídl zájemcům možnost pořídit si hru na současnou i minulou generaci konzolí. Z dat také vyplynuly bonusy pro Ultimátní edici, mezi které patří trojice operátorů, zbraně, XP tokeny a tak dále.

Jisté zatím není zasazení hry. Vojáci na obalu ale bojují mezi palmami, je tedy možné, že se tentokrát dočkáme války v Pacifiku. Tam nás Call od Duty naposledy vzalo se svým dílem World at War z roku 2008, čtyři roky staré WWII se orientovalo čistě na západní frontu. Podle Hendersona se Vanguard bude odehrávat až potom, co Němci druhou světovou válku prohráli. V sérii tweetů naznačil také počet map, které bude nový díl obsahovat (24), přítomnost dynamického počasí, tradičního režimu se zombíky či absenci cenzury nacistických symbolů.

Jako tradičně bychom se před vydáním měli dočkat otevřené bety, její termín ale zatím známý není. Henderson tvrdí, že alfa testování proběhne přibližně za měsíc, beta by pak měla dorazit v říjnu. Plné odhalení hry je ale už skutečně za rohem, brzy bychom tedy měli mít jasno ve všech otázkách.

Nejnovější články