Krokovací dungeon crawler Vaporum: Lockdown vyjde už za dva týdny

1. 9. 2020 12:55 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Slovenské studio Fatbot Games už za pár dní naváže na svůj první úspěšný dungeon crawler Vaporum. Nový díl Vaporum: Lockdown se odehrává ještě před událostmi první hry a sleduje osud vědkyně Ellie Teller. Ta uprostřed moří pracuje na přísně tajném projektu, během kterého dojde ke katastrofě a jí se tak tak podaří uprchnout z věže Arx Vaporum. Následně ji čeká boj o holý život.

Nový trailer vyzrazuje, že na Ellie nebezpečí čeká opravdu na každém kroku. Po krku jí půjdou jak biologičtí, tak mechaničtí nepřátelé, ale i steampunkové prostředí samotné. Jestli si myslíte, že stihnete jednotlivými kroky utéct letící ohnivé kouli, tak vás čeká poměrně nemilé zjištění…

Jak ukazuje video, i když jde o krokovací dungeon crawler, souboje probíhají v reálném čase. Pokud vám ale takto intenzivní zážitek nevyhovuje, můžete si aktivovat takzvaný Stop Time Mode, ve kterém se čas hýbe pouze spolu s vámi, takže máte nekonečně času rozmyslet si své další kroky.

Vaporum: Lockdown vyjde již 15. září na počítačích. Chvíli poté se rozšíří na platformy Mac a Linux a v závěru letošního roku se vydá ještě na Switch. Až příští rok se počítá s verzí pro PlayStation 4 a Xbox One.

Mezi podporovanými jazyky nenajdete češtinu ani slovenštinu, ale i první Vaporum se časem dočkalo spousty nových lokalizací. A kdyby náhodou nepřišly oficiální cestou, třeba by se o ně postarala komunita překladatelů.

Nejnovější články