Kerbal Space Program vám na nové generaci umožní tvořit ještě složitější rakety
zdroj: Foto: Private Division

Kerbal Space Program vám na nové generaci umožní tvořit ještě složitější rakety

25. 6. 2021 10:19 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Je to k nevíře, ale před dlouhými deseti lety, 24. června 2011, to bylo poprvé, kdy si veřejnost mohla zahrát Kerbal Space Program. Tato hardcore simulace vesmírného programu si od té doby udělala velmi slušné jméno a prodala přes pět milionů kopií na počítačích a staré generaci konzolí. Letos na podzim dostaneme ještě její vylepšenou verzi pro novou generaci, ale už příští rok se zraky všech obrátí k očekávanému pokračování Kerbal Space Program 2.

Jak bude vypadat upgrade hry Kerbal Space Program na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S, který bude zdarma pro majitele hry na starší generaci? Nepřekvapivě počítejte s vyšším rozlišením (u Xbox Series S 1080p, jinak 1440p) a větší snímkovací frekvencí, ale dojde i na zkrášlení hry s pomocí vylepšených textur a pokročilejších stínů.

Co ale potenciálně nabízí nové herní možnosti, je následující větička z oficiálního oznámení: „Dodatečná systémová paměť těchto konzolí znamená stabilnější herní zážitek a umožňuje zvýšit počet částí na hráčových výtvorech.“ Teoreticky by tak na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S mohly vznikat ještě členitější, komplexnější vesmírné rakety a jiná zařízení.

Je to i dobrým příslibem toho, co čekat od Kerbal Space Program 2, který rovnou vyjde vedle počítačů na současné i minulé generaci konzolí.

První Kerbal Space Program se u příležitosti výročí dočkal ještě posledního velkého updatu, který hru obohacuje o aplikaci pomáhající s manévrováním, varovný budík, nové solární panely a obsáhlý seznam změn a oprav. Zároveň se výše můžete podívat na dokument o hře, kterou teď na Steamu pořídíte v pěkné slevě za 10 eur.

Nejnovější články