Jedna z nejpopulárnějších karetních her, Pokémon TCG, dostane novou digitální podobu
zdroj: The Pokémon Company

Jedna z nejpopulárnějších karetních her, Pokémon TCG, dostane novou digitální podobu

21. 9. 2021 12:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Pokémon Trading Card Game je nedílnou součástí svaté trojice sběratelských karetních her, které v devadesátých letech dobyly svět, přežily dodnes a stále se těší nesmírné popularitě. Zbylými dvěma přeživšími jsou Magic: The Gathering a Yu-Gi-Oh! Trading Card Game, ale o těch si dnes povídat nebudeme. Dnes si posvítíme na Pokémon TCG, která brzy dostane novou digitální formu.

Sběratelská karetní hra Pokémonů příští měsíc oslaví své 25. narozeniny a možná že právě u této příležitosti vyjde její nová digitální podoba nazvaná jednoduše Pokémon Trading Card Game Live. Nebude to nicméně poprvé, kdy se fyzické karty objeví v digitální aplikaci. The Pokémon Company od roku 2011 provozuje aplikaci Pokémon Trading Card Game Online, která už ale stihla značně zastarat.

zdroj: The Pokémon Company

Proto ji brzy zcela nahradí zmíněná aplikace Pokémon TCG Live, snad aby lépe konkurovala skvělé digitální verzi Magic: The Gathering Arena. Nová appka bude fungovat více méně podobně - stále si budete moct rozšiřovat svou digitální sbírku o fyzické karty z boosterů. Dokonce bude možný přenos dat z původní aplikace do té nové.

Pár úskalí by se ale našlo. Zpočátku budou dostupné pouze karty pro formát Standard, přičemž Expanded dorazí až později po vydání, avšak karty pro Legacy nebudou podporované vůbec. Zároveň nebude možné vyměňovat kartičky s ostatními hráči, čímž nám z Trading Card Game odpadává ono jedinečné a lákavé „Trading“.

Na druhou stranu můžete počítat s matchmakingem, battle passem a editorem postavy, abyste se skrze oblečky trochu odlišili od ostatních trenérů a trenérek. Zatím nevíme, kdy Pokémon Trading Card Game Live vyjde, ale jako první ji otestují v Kanadě, než se rozšíří i na ostatní trhy. Zahrajete si ji na počítačích, Macu a chytrých zařízeních s Androidem i iOS.

Nejnovější články