Gears of War 3 beta přijde začátkem příštího roku
zdroj: tisková zpráva

Gears of War 3 beta přijde začátkem příštího roku

7. 10. 2010 16:20 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Zpráva, že se velmi očekávané finále akční trilogie Gears of War přesunuje až na podzim 2011 je ještě čerstvá a už je tu další informace o hře a jeden z možných důvodů (zřejmě jich bude více) tohoto zpoždění.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Epic Games uspořádají poprvé v historii série betatest multiplayeru a z výsledku tohoto testu chtějí přizpůsobit hru před launchem, aby nedocházelo k úpravám tak říkajíc „za jízdy“ jako v případě druhého dílu.

Přesné datum zahájení veřejné multiplayer bety ještě není známo, zatím tedy zůstává u obecného termínu „začátek roku 2011“. Nicméně podrobnější informace přeci jenom zveřejněny byly. Tvůrci hlavně slibují dedikované servery, které mají předejít mnohým problémům. Měl by být implementován nový systém host migration, který usnadní hraní a ve skromném výčtu figuruje i nový matchmakingkový systém.

Dá se říci, že vše zlé je pro něco dobré. Zpoždění je sice nepříjemná zpráva, ale zároveň poskytuje spolu s výsledky z bety možnost dodat v den vydání odladěnou hru. Multiplayer bývá často zdrojem problémů a je důležité, aby se Epic Games drželi své vize, protože při slabošství, které odstřelilo nadějný M.A.G. by se hra mohla stát hračkou v rukou hráčů, kteří umí na fórech nejvíc křičet.

Zároveň je beta vždy malým riskem. Hráči bývají přehnaně kritičtí a neuvědomují si, že před sebou mají nekompletní produkt. Nedá se ovšem čekat, že by v případě tak zavedené značky, jakou je Gears of War, existovalo reálné ohrožení prodejů na základě negativních odkazů.

Gears of War 3 vyjde na podzim 2011, samozřejmě jen pro Xbox 360. Beta bude zahájena na začátku roku 2011.

Nejnovější články