Funcom se stává vlastníkem barbara Conana či Solomona Kanea
zdroj: Profimedia

Funcom se stává vlastníkem barbara Conana či Solomona Kanea

15. 9. 2021 8:40 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Firma Funcom dnes oznámila akvizici společnosti Cabinet Group, která pod sebou sdružuje nejrůznější duševní vlastnictví, konkrétně více než desítku značek včetně Barbara Conana, Mutant Year Zero, Solomona Kanea či Mutant Chronicles.

Veškeré aktivity Cabinet Group se ve Funcomu přesunou do dceřiného studia Heroic Signatures. Šéf Funcomu Rui Casais prohlásil, že s nově nabytými značkami má společnost velké plány a prozradil, že je ve vývoji minimálně jeden neoznámený projekt, který vychází z univerza spisovatele Roberta E. Howarda. Tvůrci v něm využijí vícero postav z jeho románů, kromě světoznámého Conana k nim patří třeba Rudá Sonja nebo piktský král Bran Mak Morn.

„Když zkombinujeme zkušenost Funcomu s hrami a znalosti Heroic Signatures z oblasti televizní zábavy, vydavatelství a licencování, jsme na nejlepším možném místě, jak náš podnik povýšit na další úroveň. Vzrušující doba nastává jak pro nás, tak i pro fanoušky značky,“ říká Casais v tiskovém prohlášení.

Spoluzakladatel a CEO Cabinet Group, Fredrik Malmberg, bude v Heroic Signatures působit jako ředitel. „Cabinet Group jsme dovedli tak daleko, jak to bylo u nezávislého studia možné, ale abychom dosáhli dalšího růstu, potřebujeme větší finanční investice a infrastrukturu,“ vysvětlil Malmberg.

Partnerství s Funcomem rozhodně není žádnou čerstvou záležitostí, spolupráce trvá už téměř dvacet let, od doby, kdy ve studiu začalo vznikat multiplayerové Age of Conan: Hyborian Adventures. Malmberg nicméně řešil i licence pro televizní pořady, tištěná média nebo deskové hry. Poslední vydanou hrou s barbarem Conanem je dva roky stará realtimová strategie Conan Unconquered.

Co se týče plánů do budoucna, momentálně víme o chystaném hraném seriálu pod taktovkou streamovací služby Netflix, který produkční společnost oznámila loni na podzim. Na konkrétní herní novinky z Funcomu si ale zřejmě budeme muset ještě nějaký čas počkat.

Nejnovější články