Frozenbyte vydají vylepšenou verzi prvního Trine s online multiplayerem jako bezplatný update
zdroj: tisková zpráva

Frozenbyte vydají vylepšenou verzi prvního Trine s online multiplayerem jako bezplatný update

20. 6. 2014 13:10 | Novinky | autor: Adam Homola |

Vydávání vylepšených verzí her je v zásadě moc hezký trend, který se bohužel nerozvinul do podoby, jakou bychom si všichni přáli - do podoby bezplatných updatů pro majitele původní hry, jak to předvedl třeba CD Projekt s dvojicí Zaklínačů. Za většinu vylepšených verzí, nebo HD remaků chcete-li, běžně chtějí vydavatelé peníze i od majitelů původních her. Studio Frozenbyte se ale naštěstí drží příkladu CD Projektu a vylepšenou verzi prvního Trine vydá zdarma jako update pro původní hru.

Finští vývojáři za to od nás dostávají plusové body a další jim s radostí přidělíme kvůli tomu, že Trine: Enchanted Edition není jen původní hra v lepší grafice, nýbrž port prvního Trine do enginu Trine 2, což do hry přinese třeba online multiplayer, který první díl neobsahoval. Vylepšená verze navíc původní hru "nepřepíše" - při spuštění si můžete vybrat, jestli chcete hrát původní verzi z roku 2009, nebo verzi vylepšenou.

Trine: Enchanted Edition je už v betaverzi, takže pokud jedničku vlastníte, můžete si její vylepšenou verzi vyzkoušet klidně hned, stačí postupovat dle těchto instrukcí - stačí zvolit betu v nastavení hry na kartě na Steamu, a pak si příslušnou verzi vyberete při spuštění. Abyste se do bety dostali, je také potřeba zadat heslo "TrineEEBeta2014", jakmile si o něj hra řekne. Vývojáři ale varují, že beta (= ne marketingový nástroj a zástupce dema) obsahuje spoustu bugů a může například i padat.

Termín vydání Enchanted Edition tvůrci prozatím neoznámili, nejdříve hru musí odladit. Beta je zatím dostupná jen pro Windows verzi hry, Mac a Linux verze přijdou na řadu později.

Informace o této krásné iniciativě mají Frozenbyte na svém webu, jenže o radostnou zprávu je takový zájem, až jim z toho spadl server a web nejede. Naštěstí se podařilo zachytit screenshot oznámení, kde je vše bílé na černém.

Víceméně stejné informace jako na obrázku najdete i v oficiální diskuzi ke hře na Steamu, která snad nespadne ani pod náporem aktuálních letních slev.

P.S. Jak dobrá duše v diskusi (děkujeme) pod článkem upozornila, tvůrci z Frozenbyte potvrdili, že Enchanted Edition vydají zdarma pro všechny majitele digitální verze původního Trine, ne pouze na Steamu. Dočkají se tedy i hráči, co vlastní Trine na GOG a Humble Bundle a dalších službách.

Nejnovější články