EA DICE momentálně pracují výhradně na opravách Battlefieldu 2042
zdroj: Foto: Electronic Arts

EA DICE momentálně pracují výhradně na opravách Battlefieldu 2042

24. 6. 2022 15:40 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Nemá smysl stále dokola opakovat, jak obrovským propadákem byl loňský Battlefield 2042 a jak malou naději má hra na vykoupení, když po více než půlroce od vydání představila svou první multiplayerovou sezónu. V EA DICE spolu s přidruženými studii zkrátka učinili celou řadu kroků vedle, a byť se tomu v EA brání a tvrdí, že nad hrou rozhodně nelámou hůl, insideři říkají, že se o aktuální Battlefield stará jen malá část studia, zatímco ostatní napínají síly k dalšímu, snad o poznání lepšímu dílu.

I samotní DICE ovšem korporátní linii drží. V rozhovoru pro Games Industry se šéfka studia Rebecka Coutaz vyjádřila v tom smyslu, že firma chce být takovým mistrem ve střílečkách, jak si zaslouží, a proto jsou jakékoli jiné potenciální projekty momentálně u ledu. To samozřejmě neznamená, že už nezačaly minimálně předběžné práce na příštím Battlefieldu, na druhou stranu je to ale jasný signál, že se mimo jiné nedočkáme dalšího Mirror's Edge.

Jeho návrat by nicméně od DICE čekal málokdo. Loni se sice na sociálních sítích objevil náznak možného dalšího dílu nebo remasteru, rychle se ale ukázalo, že šlo jen o vtípek francouzských komunitních manažerů.

První pokus z roku 2008 byl sice nevšední (a vizuálně originální) parkourovou akcí, o komerčním úspěchu se však hovořit nedá a hra si získala spíše kultovní status. Reboot s podtitulem Catalyst, který vyšel na minulou generaci konzolí v roce 2016, byl už doslova propadákem a možná si vzpomenete, že prakticky hned po vydání se na hru zapomnělo, aby se do pár týdnů začala objevovat ve velmi agresivních slevových akcích za pár stovek.

Žádné další zásadní značky už studio ve svém portfoliu nemá, pokud se tedy nebavíme o potenciálním třetím dílu Star Wars Battlefront. Nakonec je tedy záchrana výsostné značky Battlefield tím jediným, co studiu zbývá. Otázkou je, jestli se k Battlefieldu 2042 ještě někdo bude mít chuť vrátit a jestli plnohodnotný příští díl bude mít po posledním debaklu důvěru zákazníků.

Nejnovější články