EA a Lucasfilm Games odhalují tři nové hry ze světa Star Wars. Dojde i na strategii
zdroj: Foto: Quantic Dream

EA a Lucasfilm Games odhalují tři nové hry ze světa Star Wars. Dojde i na strategii

25. 1. 2022 15:53 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Herní univerzum Hvězdných válek v uplynulých letech spravovalo vydavatelství EA, mnoho radosti nám ale nepřineslo, a tak se do předaleké galaxie podívají i další týmy. Svou hru chystá třeba Ubisoft nebo Quantic Dream, ani v EA ovšem neřekli poslední slovo.

V novém tiskovém prohlášení došlo k oznámení hned několika nových her, které vznikají pod křídly studia Respawn Entertainment, a nejedná se jen o pokračování Star Wars Jedi: Fallen Order. Ruku k dílu dokonce přiloží i studio, o jehož vzniku jsme vás informovali teprve minulý týden.

Nový Fallen Order je v tiskové zprávě definitivně potvrzen jako hra, na které tým pod vedením Stiga Asmussena pilně pracuje. Toto oznámení zapadá do spekulací, které se kolem Fallen Orderu v poslední době točí a které zmiňovaly možné odhalení ještě před E3, přičemž vydání by mělo připadnout na letošní podzim. Oficiálně ale zatím tyto zvěsti potvrzeny nebyly.

Kromě Fallen Orderu Respawn pracuje také na vlastní FPS ze světa Star Wars. Její vývoj vede Peter Hirschmann, který už v minulosti měl s herními Hvězdnými válkami co do činění díky své roli v produkčním týmu Star Wars: Empire at War.

Možná nejzajímavější je třetí projekt, na kterém s Respawnem spolupracuje studio Bit Reactor. To bylo nedávno založeno veterány z Firaxisu a jeho šéfovi Gregu Foertschovi v tiskové zprávě nechybělo sebevědomí. Teď už víme proč: Bit Reactor totiž bude s Respawnem připravovat strategickou hru. S ohledem na starší vyjádření půjde patrně o tahovku, konkrétní informace ale zatím nemáme.

Nejnovější články