Bývalí zaměstnanci Firaxisu zakládají nové studio. Chtějí povznést žánr tahovek
zdroj: tisková zpráva

Bývalí zaměstnanci Firaxisu zakládají nové studio. Chtějí povznést žánr tahovek

20. 1. 2022 14:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

V americkém státě Maryland vzniká nové herní studio, které ale nebudou tvořit žádní zelenáči. Tým jménem Bit Reactor se totiž skládá z bývalých zaměstnanců studia Firaxis, jež má na svědomí slušné portfolio zdařilých titulů. Patří mezi ně především série XCOM a Civilization, v současné době Firaxis pracuje na marvelovce Midnight Suns.

Nové studio povede bývalý výtvarný ředitel z Firaxisu Greg Foertsch, který má dvacetileté zkušenosti z herního průmyslu a pracoval na projektech jako XCOM: Enemy Unknown, XCOM 2 nebo třetí a čtvrtý díl Civilizace. 

Studio se chce stále zabývat žánrem tahových strategií, které jsou podle Foertsche značně přehlíženým žánrem. Jeho pád prý kdysi přišel s nástupem konzolového hraní, už dlouho je ale zřejmé, že i mimo PC mohou tahové strategie skvěle fungovat a k vyprávění nejsou zapotřebí desítky stran textu.

V tuto chvíli nemá čerstvě zformovaný tým k oznámení žádný konkrétní projekt, pracuje prý hned na několika hrách. Na jejich vydání si ale samozřejmě budeme muset pár let dočkat. Sebevědomí vývojářům nechybí, chtějí se prý v budoucnu prát o titul hry roku, tak jako se to XCOMU povedlo v roce 2012, kdy o prvenství soupeřil s Halo 4.

Nejnovější články