Dragon's Dogma po oznámení pokračování láme na Steamu rekordy
zdroj: Foto: Capcom

Dragon's Dogma po oznámení pokračování láme na Steamu rekordy

20. 6. 2022 15:25 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Capcom minulé pondělí na své konferenci oznámil DLC pro Resident Evil Village, ukázal něco z rozšíření pro Monster Hunter Rise a podělil se o drobný střípek z remaku Resident Evil 4, kupodivu ale zamlčel plány na jeden velký návrat. Řeč je samozřejmě o oznámení Dragon's Dogma II.

To si japonské vydavatelství nechalo na separátní narozeninový event k příležitosti desátého výročí vydání prvního dílu, který proběhl ve čtvrtek. Ačkoli se hra na PC dostala až o čtyři roky později, tedy v roce 2016, právě na Steamu dosahuje nejvyššího počtu současně hrajících uživatelů za poslední léta.

Zatímco při vydání ji v peaku na Steamu hrálo před šesti lety současně více než 27 tisíc hráčů, nyní se mírně pozapomenuté akční RPG vyšplhalo na velmi solidních 6 a půl tisíce. Hráči se patrně připravují na vydání pokračování a nechtějí do něj naskakovat bez znalosti předchozích událostí.

Není ovšem třeba spěchat. Pokračování totiž zatím vůbec nemá datum vydání a kromě toho, že poběží na vynikajícím RE Enginu, který pohání třeba moderní Resident Evily nebo poslední Devil May Cry, o něm nevíme vůbec nic. Jestli si tedy chcete užít perfektní souboje s obřími bossy a už vás netěší všemožné soulslike klony, je první Dragon's Dogma vynikajícím způsobem, jak si ukrátit čas, tedy pokud překousnete už značně zastaralý vizuální kabátek.

Nejnovější články