zdroj: Capcom

Capcom využil 10. výročí k oznámení Dragon’s Dogma II

17. 6. 2022 11:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství Capcom v noci na dnešek odstreamovalo méně než čtvrthodinku věnovanou hře Dragon’s Dogma, která slavila své 10. narozeniny. Fanoušci tohoto fantasy RPG, v němž lezete po obrovitých bossech a nabízíte své společníky jiným hráčům skrze originální asynchronní multiplayer, doufali, že oslavy znamenají i růžovou budoucnost pro značku, a to se jim nakonec vyplnilo.

Sám tvůrce Dragon’s Dogma Hideaki Icuno poté, co zrekapituloval vymýšlení světa hry, její vývoj a nedávné anime od Netflixu, si sundal mikinu a odhalil tričko s logem hry Dragon’s Dogma II. Omluvil se hráčům, že museli na oznámení čekat tak dlouho a je to bohužel vše, co na konto pokračování prozradil.

Capcom na Twitteru dodal, že hra poběží na RE Enginu stejně jako poslední Resident Evily a Monster Hunter Rise, k čemuž Geoff Keighley na svém Twitteru uvedl, že se hra momentálně nachází v předprodukční fázi. Na Dragon’s Dogma II si tedy ještě počkáme a není vůbec jasné, na jakých platformách hra vyjde.

Pokud jste nehráli původní Dragon’s Dogma, pak vězte, že jde o „poctivé fantasy RPG, které mísí japonskou a evropskou školu a nabízí bohatý zážitek na desítky až stovky hodin. Stejně jako Dark Souls vám nedá nic zadarmo a po vzoru Skyrimu servíruje obrovský živoucí svět s vlastními pravidly. Přidává adrenalinové souboje společně s unikátním systémem parťáků a v závěru roku [2012] se hrdě popere o post letošního krále her na hrdiny.“ To se píše v naší recenzi.

Zároveň máte ideální příležitost doplnit si vzdělání. Původní Dragon’s Dogma v rozšířené verzi Dark Arisen je momentálně ve velké slevě – na Steamu, PlayStationu a Xboxu ho pořídíte za pouhou stovku, zatímco na Switchi musíte tahat zhruba 250 korun.

Nejnovější články