Do sedel! Na Crusader Kings II se řítí mongolské hordy
zdroj: tisková zpráva

Do sedel! Na Crusader Kings II se řítí mongolské hordy

2. 6. 2015 16:57 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Vynikající strategie Crusader Kings II odmítá vzdát své vlády nad středověkými konkurentkami a čeká ji další další datadisk. Nese jméno Horse Lords a jak název napovídá, středobodem tentokrát budou Mongolové. V jejím rámci hráče čekají celkem výrazné změny v rámci ústředních prvků hratelnosti. Dojde k výraznému rozšíření mapy na východ, nové budou systémy následnictví v rámci mongolských rodin a celkově by Horse Lords měla představit hodně unikátních mechanismů.

Jednou z hlavních novinek bude nomádský styl osídlení a vládnutí. To se bude lišit od dosavadních kmenových zřízení. Nomádi potřebují hodně velký prostor k bydlení, ale za to nebudou vázáni na tradiční sídelní formu. Významným prvkem bude klanová politika. Velkou roli bude hrát klanové a kmenové uspořádání, kdy budete moci příliš velké klany rozdělovat, bojovat o kontrolu nad kmenovými uskupeními, novými prvky bude vyhlašování oficiálních rodových svárů a zavazování se k přísahám.

Mongolská expanze (ať už vojenská nebo ve smyslu datadisku) se samozřejmě neobejde bez hord. Armády budou tvořené primárně jezdci a lučištníky, přičemž půjde mobilizovat prakticky celou populaci, což může v rámci systému Crusader Kings II vytvořit armádu, jakou jen tak nějaká evropská armáda nezastaví. Pro ekonomiku bude pro změnu klíčová Hedvábná stezka. Kdo kontroluje města, jež na ní leží, bude výrazně profitovat. A kdo vyplení města, která na ni leží, bude taktéž profitovat. Svou cestu si zvolte sami.

zdroj: Archiv

Nomádský styl vlády přinese i další diplomatické možnosti. Kupříkladu poražení nepřátelé budou muset, pokud se tak domluvíte, platit pravidelný tribut, čímž chánova pokladnice dostane pravidelné finanční injekce. Ve strategickém pojetí pak budou novou roli hrát dočasné pevnosti, které mají zaručit dočasnou kontrolu území, dokud nedovede válku do konce. Samozřejmě vítězného. Kdy přesně Crusader Kings II: Horse Lords vyjde nevíme, ale Paradox slibuje, že brzy. Nu a jelikož zatím tvůrci nedodali obrázky a trailer toho také moc neukáže, nalaďte se na dobývá Asie a případně Evropy a Afriky alespoň stylovou hudbou.

Nejnovější články