Díky multiplayer updatu můžete stavět a bořit hrady v Medieval Engineers ve více lidech
zdroj: tisková zpráva

Díky multiplayer updatu můžete stavět a bořit hrady v Medieval Engineers ve více lidech

6. 5. 2015 12:09 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Stavění a boření hradů v Medieval Engineers už nikdy nebude stejné - osamělé, meditativní a v zásadě klidné (až na situace, kdy prostě stavíte budovu blbě a celá vám pak spadne). Tvůrci z pražského studia Keen Software totiž na vydali update, který do early access verze hry přidává multiplayer se vším co s tím souvisí včetně podpory dedikovaných serverů. Multiplayer by měl fungovat v kreativním i v survival módu a podporuje v zásadě všechny herní mechaniky, které doposavad nabízel singleplayer.

V rámci multiplayeru můžete dělat všechno, co jste doposud zažívali v singleplayeru, jenom ve společnosti dalších hráčů. Jak popisuje Marek Rosa v tomto blog postu, aktuální MP kód je převzatý ze Space Engineers, protože na novém se ještě stále pracuje. Tvůrci však nechtěli na jeho dokončení čekat, protože zprovoznění hry více hráčů si komunita zjevně žádala stylem "hned, teď".

Multiplayer Medieval Engineers umožňuje celou řadu nastavení a obvyklých prvků. Můžete zakládat dedikované servery, nastavit si server jako veřejný či soukromý, určit maximální povolené množství hráčů a specifikovat další pravidla hry, jak ukazují záběry následujícího videa.

zdroj: Archiv

Aktuální update upravuje krom multiplayeru i další aspekty hry. Jednou z novinek je třeba možnost měnit vzhled vašeho středověkého inženýra na jakýkoli jiný ve hře dostupný model. Pokud chcete krajinou lítat v kůži jelena, nikdo vám v tom nemůže zabránit, jak opět názorně předvádí video.

Krom vývoje nové verze multiplayeru (které se dočkají i hráči Space Engineers) se tvůrci Medieval Engineers věnují v současné době hlavně přípravě nových prvků pro survival mód. Jmenovitě jde o soubojový systém, boj na blízko a tak dále, jak uvádí Marek Rosa.

Early access verzi Medieval Engineers si můžete pořídit za 19 euro na Steamu. Pokud už hru vlastníte, pak se vám aktuální multiplayer update stáhne automaticky - předpokládám, že máte automatické updaty povolené...

Nejnovější články