zdroj: Bohemia Interactive

DayZ dostává první letošní update, Bohemka má s hrou velké plány

22. 2. 2024 12:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

První stabilní aktualizace pro český fenomén DayZ v letošním roce je tady. Update 1.24 posouvá pořád populární DayZ zajímavým směrem. Sám o sobě není aktuální update zase tak zásadní, nicméně má být jakýmsi základem pro budoucí velké plány. Update 1.24 se zaměřuje na komplexní vylepšení, včetně zlepšení kvality života a řešení několika zásadních problémů.

Jednou z výraznějších novinek je puška Vikhr a její zásobník ráže 9x39 mm. Aktualizace 1.24 zavádí maskovací varianty balistické přilby, které hráčům nabízejí rozšířené možnosti přizpůsobení. Mezi další vylepšení patří vylepšená manipulace se zbraněmi při střetu s překážkami a zvýšené poškození tupými zbraněmi proti nakaženým a zvířatům.

Vývojáři taky zapracovali na částicových efektech, kolizích geometrie s listím, vzorech zpětného rázu u automatických pušek a dalších věcech. Kompletní seznam všech oprav, úprav a novinek najdete na oficiálním webu hry.

Jak už tvůrci nastínili loni, letos DayZ chystá velké věci. Bohemka prý do hry investovala „značné prostředky“ a plody jejich práce brzy uvidíme. Vývojáři chystají například další kosmetické úpravy, plus se plánuje představení nové exotické pušky s dlouhým dostřelem.

Pracuje se taky na přepracování zvuku, kdy se komplexně předělává audio střelných zbraní, včetně zvuku založeném na akcích a úpravách vyvážení. Chystá se taky jemná ambientní hudba, od které si Bohemka slibuje lepší atmosféru a ponoření do hry.

Zamakat se má i na rozmanitosti a pestrosti divoké přírody a vylepšení nástrojů pro tvorbu terénu, ze kterého by měli těžit zejména moddeři. Na horizontu mají být také rozšířené mechaniky přežití související například i s extrémním počasím.

Jednoduše se toho nechystá málo, DayZ očividně nejen že pořád velice aktivně žije, ale může se těšit i solidní podpoře, a to ještě tvůrci ani neoznámili nějakou tajemnou velkou věc, o které se prý dozvíme někdy letos.

Nejnovější články