Cyberpunk 2077 je největším digitálním launchem v historii
zdroj: CD Projekt RED

Cyberpunk 2077 je největším digitálním launchem v historii

25. 1. 2021 10:58 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Společnost SuperData vydala další ze svých měsíčních přehledů herního trhu a tentokrát tu máme pořádného rekordmana. Cyberpunk 2077 je totiž podle průzkumu největším herním launchem v historii z hlediska příjmů a počtu prodaných digitálních kusů. Po digitální verzi sáhlo do konce prosince 10,2 milionu hráčů, z nichž sice někteří zažádali o refund, ale bylo jich prý tak málo, že to na věci nic nemění.

Z digitálních prodejů připadá celých 80 % počítačům, což SuperData přisuzují jednak špatnému stavu hry na konzolích, jednak faktu, že Sony Cyberpunk 2077 stáhla ze svého obchodu. Stejná hra pak zjevně silně napomohla další statistice – počítačové hry v prosinci vydělaly o 40 % víc peněz než před rokem ve stejnou dobu. Povyrostly také výdělky z konzolí o 16 % a mobilní trh poskočil o pouhých 5 %.

Zatímco Cyberpunk 2077 byl prosincovou nejvýdělečnější hrou na počítačích (za ním League of Legends a World of Warcraft), na konzolích mu patří až třetí místo. Před ním se umístilo NBA 2K21 a první místo patří Call of Duty: Black Ops Cold War.

Z dalších rekordů SuperData zmiňují GTA V, které v prosinci získalo dosud nejvyšší výdělky z digitální sféry a oproti listopadu stoupl počet jeho hráčů téměř o polovinu. Zato počet hráčů Among Us od listopadu naopak klesl, ale stále jde o nejpopulárnější hru současnosti, téměř třikrát populárnější než druhý Roblox. Rok 2020 nepřestává ani letos překvapovat.

Nejnovější články