Chystá se nový Zaklínač. Poběží na Unreal Enginu
zdroj: Foto: CD Projekt

Chystá se nový Zaklínač. Poběží na Unreal Enginu

21. 3. 2022 17:53 | Novinky | autor: Alžběta Trojanová |

CD Projekt právě oznámil, že pracuje na pokračování herního Zaklínače. Nejde o žádný spin-off ke Gwentu, ale plnohodnotný díl, který nově poběží na Unreal Engine 5 (předchozí Zaklínač 3: Divoký hon a Cyberpunk 2077 byly postavené na REDEngine, což byl vlastní engine CD Projektu).

CD Projekt souběžně se změnou enginu také oznámil strategické partnerství se společností Epic. V dalším tweetu ale upozornil, že studio rozhodně neplánuje hru vydávat exkluzivně pouze pro jeden obchod. Nejspíš se tak jedná partnerství pouze v oblasti technologie. Nic dalšího zatím nevíme. O čem tak nový díl bude, můžeme pouze spekulovat.

Firma se několikrát vyjádřila, že DLC k Zaklínači 3: O víně a krvi je naposledy, kdy vidíme Geralta. K pokračování ze světa Zaklínače jako takového se ale vývojáři stavěli vcelku otevřeně. Aby ne. Zaklínač je doteď jedna z neúspěšnějších her téhle polské firmy. Zatímco Cyberpunk 2077 byl komerční úspěch, technické problémy a mnohé nesplněné sliby značně poškodily CD Projektu reputaci. Je dost možné, že právě oznámení pokračování zaklínačské ságy je snaha získat pro studio nové vývojáře.

Oznámení doprovází také obrázek nového medailonu. Zdá se, že jde možná o rysa…? Rozhodně to ale není kočka, kterou měla Ciri, či Geraltův vlk. Možná si ve hře skutečně budete moci vytvořit vlastního zaklínače. Na bližší detaily si ale budeme muset počkat.

zdroj: vlastní video redakce

Nejnovější články