Brzy vyjde tahovka Achtung! Cthulhu Tactics s nacisty a kultisty
zdroj: tisková zpráva

Brzy vyjde tahovka Achtung! Cthulhu Tactics s nacisty a kultisty

21. 9. 2018 13:40 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Existuje mnoho verzí druhé světové války, a kromě té skutečně mě asi nejvíc láká provázání s Lovecraftem. To už poměrně brzy nabídne tahová strategie Achtung! Cthulhu Tactics vycházející ze stejnojmenného Pen & Paper RPG.

Je to už milionkrát omletá věta, jenže nepřirovnávat hratelnost novinky k XCOMu zkrátka nejde. Jistě, dalo by se říct, že je to jako Phantom Doctrine nebo jako Mario + Rabbids Kingdom Battle, nebo jako desítky a stovky dalších. Ale poukázání na XCOM je v případě tahovek už takovým zvykem.

Máte bandu vojáků, akční body, poloviční a plné krytí za překážkami, schopnost overwatch, procentuální náhodu zásahu a tak dále. I když se Achtung! Cthulhu Tactics po stránce hratelnosti moc neliší od podobných titulů, rozhodně vybočuje svou tematikou.

zdroj: Archiv

Němci se během druhé světové války soustředili mimo jiné i na okultní vědy. Úsilí se nakonec vyplatilo, když se jim skutečně podařilo vyvolat prastaré bytosti z jiných dimenzí, které je dokonce poslouchají na slovo. S takovou pomocí za zády jsou prakticky neporazitelní.

Ale to ještě nepoznali váš tým postradatelných, který si přezdívá Charlie Company. Vaše mise je infiltrovat nepřátelské řady a zvrátit chmurně vypadající konec války ve vítězství spojenců. Tedy vrátit historii do nám známých kolejí.

Pokud vás zajímá více z hratelnosti, koukněte na předchozí video s komentovanými záběry. Achtung! Cthulhu Tactics vychází 4. října na Steamu. Ostatní konzole včetně Switche se dočkají později letos.

Nejnovější články