Beta kooperativní kampaně pro Halo Infinite se (zase) opozdí
zdroj: Vlastní foto autora

Beta kooperativní kampaně pro Halo Infinite se (zase) opozdí

12. 7. 2022 14:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Značka Halo bývala výkladní skříní platformy Xbox už od první iterace konzolí od Microsoftu, aktuální díl ovšem zatím působí spíše ostudně. Určitě si vzpomenete na vlnu kritiky, která se strhla po prvním odhalení záběrů z hraní. Vývojáři z 343 Industries kvůli ní původně launchový titul nové generace Xboxu odložili o celý rok, ani poté však Halo Infinite nevyšlo v kompletní podobě.

Jedním z důležitých absentujících elementů je tradiční kooperativní kampaň, tedy možnost projít si příběh hry společně s přáteli. Ačkoli je Halo Infinite na trhu již od loňského podzimu, na kooperaci se stále čeká. Před časem ovšem fanouškům svitla naděje, vývojáři totiž oznámili plánovaný start beta testu pro přihlášené uživatele. Ten měl dle prezentovaných plánů začít včera, jenže nezačal.

Na vině jsou technické problémy, které se projevily na poslední chvíli a které musejí být dle slov komunitního manažera Briana Jarrarda vyřešeny ještě předtím, než bude beta oficiálně zahájena. Odklad sice zřejmě nebude zvlášť rozsáhlý (Jarrard na Twitteru předpokládá, že by ke startu bety mělo dojít ještě tento týden), přesto ale zpráva nechává v ústech hořkou pachuť, a to navzdory tomu, že termín zahájení údajně nebyl udán přesně a vývojáři jmenovali 11. červenec jako cíl, k němuž směřují.

Kdysi prémiová značka Halo má za sebou šest dílů hlavní série a několik spin-offů včetně dvoudílné strategické série Halo Wars. Halo Infinite odstartovalo v Game Passu, multiplayerová složka hry je navíc k dispozici zdarma pro všechny. Navzdory nekompletnímu vydání si hra v recenzích nevedla špatně, od Patrika si v naší recenzi vysloužila sedmičku.

Nejnovější články