Assassin’s Creed Valhalla z vás udělá boha rýmování

25. 5. 2020 16:10 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Vikingové v učebnicích dějepisu prosluli pleněním, pálením a rabováním. A taky rapováním, což je jeden z těch překvapivějších zábavných faktů, kterými můžete ohromovat kamarády na večírcích. Pokud chodíte na ten typ večírků, kde se perličky z historie cení. No nic, zpátky k tématu.

Rap battles zní jako výmysl posledních několika desetiletí, dost možná ale opravdu jde o vikinský vynález. V anglosaském světě se tyto bitvy zažily pod názvem flyting a šlo o veršované soutěže, kde bylo vaším úkolem co nejvíc ponížit soupeře. Věnovali se jim kupříkladu hrdinové severské mytologie Loki, Thór s Ódinem nebo legendární Beowulf. Výraz pochází ze staroanglického slova flītan, které je označením pro hádku.

Tato netradiční zábava bude součástí nadcházejícího Assassin’s Creed Valhalla vedle dalších aktivit, jako je lov, rybaření anebo hra v kostky. Hlavního hrdinu či hrdinku Eivor/a někdo může vyzvat ke klání nejen na meče, ale tentokrát i na slůvka ostrá jako břitvy.

Prapředek rapování byl mnohdy provokativní, vrcholem byla obvinění ze zbabělství či divných sexuálních úchylek. Kreativní šéf Valhally, Ashraf Ismail, se k peprné minihře vyjádřil v nejnovějším vývojářském deníčku na Twitteru. Líbí se mu, že jde o reálně historickou věc a součást vikinské kultury, nikoliv o marketingový výmysl.

A jak bude samotný souboj probíhat? Někdo vás urazí a vy před sebou budete mít několik možných odpovědí. Mezi nimi musíte najít tu správnou, která sedí rytmicky a ideálně se i rýmuje.

Za normálních okolností je jakékoliv básnění zdrojem pořádných překladatelských oříšků, Assassin’s Creed Valhalla nicméně jako první asasín v řadě nebude mít české titulky. Méně práce pro překladatele, ale vyšší nárok na vaše znalosti cizího jazyka při hraní.

Ismail se v závěru videa zmínil, že na vás za účast ve vikinských rap battles číhají nějaké zajímavé odměny – více se ale prý dozvíme až příště.

Assassin’s Creed Valhalla vyjde letos na podzim na PC, PlayStation 4 a 5 i na Xbox One a Series X.

Nejnovější články