Akční RPG Hellpoint čerpá inspiraci z Dark Souls a Dead Space
zdroj: tisková zpráva

Akční RPG Hellpoint čerpá inspiraci z Dark Souls a Dead Space

5. 2. 2020 12:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Pokud máte chuť na další Dark Souls a Surge 2 vás pořádně nenakrmilo, třeba to zvládne nadcházející akční RPG Hellpoint. Prvotina studia Cradle Games se stylem soubojového systému a temnou atmosférou hlásí právě k Dark Souls, zatímco prostředí hry se inspirovalo v Dead Space a filmech jako Horizont událostí a Hellraiser. Za dva měsíce se dozvíme, jak se spojení soulslike a sci-fi povedlo.

Stačí pár vteřin nového videa a bude vám jasné, proč tvůrci nemají jediný důvod mlžit ohledně své inspirace. Souboje jako by z oka vypadly těm z Dark Souls. Útokům gigantických nepřátel se budete bránit štítem a kotouly, sami je ohrozíte zbraněmi na blízko i na dálku, ať už půjde o meče z dávné historie, či palné zbraně budoucnosti.

Svět hry Hellpoint navštěvujete po masivní kvantové katastrofě známé jako Splynutí. Výzkumná stanice Irid Novo je zaplavená monstry a ohrožovaná černou dírou, okolo které obíhá. To se děje v reálném čase a vliv černé díry pocítíte sami – postará se o nasazování bossů, posílání hord a změnu schopností protivníků.

zdroj: tinyBuild

V rámci příběhu jste něčím, co sestrojil, vlastně spíš vytiskl jakýsi stvořitel, který chtěl, abyste prozkoumali události po kvantové katastrofě. To zahrnuje výzkum kosmických bohů, vyhynulých vesmírných civilizací a kvantové fyziky.

Hellpoint nemusíte absolvovat sami a můžete k sobě přizvat jednoho kamaráda do kooperace, ať už online, nebo na gauči. Hra má za sebou úspěšný Kickstarter, a je dokonce k vyzkoušení v rámci dema. Plná verze dorazí 16. dubna na PC, PlayStation 4, Xbox One a Switch.

Nejnovější články