10 Crowns od tvůrců Offworld Trading Company konkuruje Civilizaci
zdroj: Mohawk Games

10 Crowns od tvůrců Offworld Trading Company konkuruje Civilizaci

6. 2. 2018 16:40 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Obchodní strategie Offworld Trading Company svého času nabídla propracovanou ekonomiku a exotické prostředí rudé planety bez válečného násilí. Proč si od nás nakonec vysloužila sedmičku si přečtěte v Ondrově recenzi. Tvůrci z Mohawk Games sice neustále chrlí další a další DLC, ale postupně už rozjíždějí další projekt, kterým je tahová 4X strategie 10 Crowns.

To, že 10 Crowns bude přímým konkurentem zavedené série Civilization, není jen můj odhad, ale i nevyřčený cíl samotných tvůrců. Hned dva členové týmu totiž na Civilizaci profesionálně vyrostli – Soren Johnson jako vedoucí designér při vývoji Civilization IV a Dorian Newcomb jako umělecký ředitel při vývoji Civilization V.

„Všichni se v Mohawku těšíme na spolupráci s vydavatelstvím Starbreeze, na návrat k našim vývojářským kořenům a na práci na klasické, historické 4X strategii s několika důležitými a radikálními inovacemi žánru,“ nechal se slyšet Soren Johanson.

10 Crowns zdroj: tisková zpráva

A to jsou v podstatě veškeré informace, které v tuto chvíli máme, spolu s několika artworky okolo textu. Jádro týmu se vrací k tomu, s čím má největší zkušenost, a časem vám nabídne epickou civilizační strategii, která to po boku šesté nebo nějaké další Civilizace nebude mít snadné. Hodně bude záležet na těch „inovačních prvcích“.

Na nějaké, klidně i přibližné datum vydání si opravdu počkáte. 10 Crowns (pouze pracovní název, který se může změnit) je právě teď ve fázi prototypování, takže s letoškem určitě nepočítejte. Vůbec bych se nedivil, kdyby hra vyšla až na přelomu let 2019 a 2020.

10 Crowns zdroj: tisková zpráva

10 Crowns zdroj: tisková zpráva

10 Crowns zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články