IGI 2: Covert Strike - návod 2.část
zdroj: tisková zpráva

IGI 2: Covert Strike - návod 2.část

6. 4. 2003 0:00 | Návod | autor: Redakce Games.cz |

Pokud máte nějaké potíže s dohráním špionážní first-person akce IGI 2: Covert Strike, tak se vám jistě bude hodit podrobný průvodce hrou, jehož druhá část nabízí řešení posledních devíti misí.

Autor: ABE
Publikováno: 6.dubna 2003


Po recenzi IGI 2: Covert Strike, kterou jste si u nás mohli nedávno přečíst, vám nyní přinášíme i podrobného průvodce hrou pro ty, kteří mají s jejím dohráním nějaké potíže. Pár rad do začátku a popis úvodních deseti misí naleznete zde a dnes tu máme dokončení návodu s radami, jak vyřešit posledních 9 misí. Obrázky v tomto článku jsou pouze ilustrační.

 11. The Airfield
Obrázek zdroj: tisková zpráva Sejděte na silnici a až pořádně uvidíte na vjezd na letiště, zneškodněte sniperkou dva strážné v domku vedle brány. Zničte také kameru, která tam hlídá. Odemkněte bránu, lehněte si a sniperkou zabijte všechny stráže, které na letišti uvidíte (nezapomeňte na hlídku ve věži). Pokud vám dojdou náboje, další sniperku najdete v domku vedle brány. Zničte také všechny kamery. Jedna je u vrat před skladištěm s nápisem Priboi, druhá u kontrolní věže a třetí u tankerů s naftou (pozor, ať nezasáhnete je, budete je potřebovat později). Poté běžte do kontrolní věže a nahoře zničte vysílačku. V přízemí je počítač, kterým můžete na dvě minuty vypnout kamery.

Vyjděte zpět ven a běžte do skladiště. Ve strážním domku u brány je hlídka, kterou zabijte. Několik dalších vojáků je ve skladišti (dejte pozor, protože několik jich je i mezi bednami). Pak vyjděte po schodech do patra a z police vezměte bednu munice do helikoptéry a ze stojanu sniperku pro sebe. Vraťte se ven a jděte k tankerům s naftou. Otevřete bránu a zabijte vojáka v domku u brány. Potom tlačítkem zapněte pumpu. Vraťte se před plot a aktivujte čerpání nafty do helikoptéry. Rádiem dostanete zprávu o blížících se helikoptérách. Rychle utíkejte směrem ke vstupní bráně na letiště. Tam si lehněte a počkejte, až dorazí helikoptéry. Pak už stačí jen sniperkou postřílet všechny vojáky, kteří přiletěli.

 12. Zaleb's Stronghold
Obrázek zdroj: tisková zpráva Jakmile se s helikoptérou přiblížíte k první základně, snažte se kulometem co nejrychleji postřílet všechny vojáky na zemi. Pozor si dávejte hlavně na ty, kteří mají raketomety. Po vyčištění první základny se objeví nepřátelský vrtulník. Postřílejte jeho posádku a pokračujte dál. Pod vámi by měl být konvoj, který zničte. Snažte se střílet do sudů, jejichž výbuch zabije vojáky v okolí. Pokračujte kolem domku na skále, kde zlikvidujte vojáka s raketometem. V další základně opět postřílejte co nejvíce vojáků a nezapomeňte ani na ty, kteří jsou na věžích.

Po přistání vystupte z vrtulníku, seberte samopal a utíkejte k budově, která je na druhé straně základny (na mapě bod 2). Pokud jste nepostříleli všechny nepřátele už z vrtulníku, zabijte je až teď. Uvnitř budovy si dejte pozor na vojáky, kteří v ní jsou. V prvním patře jsou dvoje dveře. Otevřete ty levé a za roh hoďte granát. Ty, co přežili, dodělejte samopalem. Seberte kufřík, který je vzadu v místnosti a vraťte se ven. Venku je několik nových vojáků, které zneškodněte samopalem. Potom už jen naskočte do helikoptéry a rychle pryč.

 13. Showdown at the Docks
Obrázek zdroj: tisková zpráva Otočte se a jděte doleva podél plotu směrem ke dvou návěsům. Za nimi se schovejte a až bude hlídka z dohledu, pokračujte podél plotu dál směrem ke kamiónu. Poté přeběhněte ke stěně budovy vlevo. Běžte podél stěny až na konec budovy, před vámi je boční vchod do skladiště. Rychle k němu přeběhněte (pozor na hlídající kameru) a vejděte dovnitř. Za dveřmi je voják a další je za bednami vlevo. Oba zabijte a pokračujte dveřmi dál do nitra skladiště. V prostřední chodbě jděte do posledních dveří nalevo a uvnitř hackněte počítač.

Pokud jste při vstupu do budovy spustili poplach, schovejte se do některé z místnůstek a postupně zabijte všechny vojáky, kteří přijdou do skladiště (pozor zejména na vojáky s raketometem). Ven se vraťte stejnou cestou jako jste vešli. Proběhněte pod kamerou a schovejte se u zdi baráku. Vraťte se ke kamiónu a zabočte doleva mezi kontejnery. Pokračujte rovně a na křižovatce zabočte doleva. Zneškodněte potichu hlídku a u druhého žlutého kontejneru nalevo odbočte do malé uličky mezi kontejnery. Proběhněte uličkou a vyjdete u betonové zdi. Dejte se doprava a potichu vejděte do budky u brány. Uvnitř zabijte vojáka a skrz okno také rychle zneškodněte hlídku venku u brány. Projděte bránou a jděte podél plotu doprava až za budovu.

Teď přijde docela obtížná část mise, takže doporučuji si hru uložit. Musíte odemknout bránu, která je nalevo před vámi. Tu ale hlídá nezničitelná kamera, která se naštěstí alespoň otáčí. Snažte se odemknout bránu, aniž byste spustili poplach, ale pokud se poplach přesto spustí, rychle proběhněte bránou a schovejte se mezi kontejnery nalevo. Pak postupně zabijte vojáky, kteří přiběhnou (pozor na toho, který je na střeše budovy). Potom oběhněte budovu (na mapě číslo 2) a vylezte po žebříku na její střechu. Rozstřelte střešní okno a zabijete vojáka pod ním, pak skočte dovnitř. Jděte chodbou až ke schodům a dejte si pozor na vojáky, kteří jsou v patře pod vámi. Snadno je zneškodníte granátem. Potom sejděte po schodech až do přízemí a jděte do dveří, které jsou pod schody. Venku stiskněte tlačítko a vraťte se dovnitř.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Odemkněte vstupní dveře a vyjděte ven před budovu. Rychle proběhněte kolem kamery, aby se nespustil poplach a stejně rychle proklouzněte i kolem kamery u brány. Pokračujte po nábřeží ke žlutému jeřábu. V jeho prvním podlaží je sniper, kterého opatrně zneškodněte. Vlezte na jeřáb a cestou seberte sniperku. Vyšplhejte až nahoru a stiskněte páku. Tím probouráte díru do zdi napravo za vámi. Ze skladu napravo vyběhne několik vojáků, všechny zabijte sniperkou. Seběhněte dolů z jeřábu a cestou si vezměte nějaký samopal. Proběhněte dírou v plotě a pokračujte až k bočnímu vchodu do skladu. Vejděte dovnitř, uložte si hru a hackněte počítač na stole.

Rychle zabijte nožem vojáka za vámi a před vámi. Seberte samopal a rychle se utíkejte schovat k věži za vámi. Tam počkejte na vhodnou chvíli a pak přeběhněte doprava za bedny. Průchodem mezi bednami a budovou zabijte vojáky za bednami. Zbytek vojáků na vás číhá za náklaďákem. Doporučuji projít skladem a zezadu je postřílet. Pak už jen nastupte do vznášedla u mola a hurá pryč.

 14. Island Assault
Obrázek zdroj: tisková zpráva V této misi nesmíte spustit poplach, proto všechny vojáky zabíjejte potichu. Nejprve vylezte na pláž a zabijte hlídku na útesu vpravo. Potom postřílejte hlídku, která chodí po pláži. Přeběhněte přes pláž a z boku se připližte k hlídce u cesty z pláže. Počkejte, až přijde i druhý voják a potom oba rychle a potichu zastřelte. Po levé straně cesty se pližte nahoru a zabijte vojáka, který hlídá za zídkou. Po táboře se pochybují dva vojáci. Počkejte na vhodný okamžik a oba dva postupně zabijte. Za betonovou zdí jsou tři vojáci. Počkejte, až se nebudou dívat na bránu, odemkněte ji a rychle potichu všechny postřílejte. Vypněte oba generátory a vraťte se před zeď. Ve stanu na konci tábora jsou dva vojáci. Termovizí je lokalizujte a pak je přes plachtu stanu zabijte. Uložte si hru a pokračujte dál po cestě.

U vrcholku si lehněte a pližte se potichu kupředu. V táboře jsou celkem 4 vojáci. Tři se pohybují u stanu a čtvrtý je u radaru vzadu napravo. Z dálky zabijte strážného u stanu a potom rychle další dva, kteří k mrtvole přiběhnou. Pokud nějaký voják vyjde ze stanu, tak ho eliminujte také. Potom zabijte stráž u radaru a termovizí prozkoumejte stan. Pokud v něm ještě někdo zůstal, zabijte ho a pokračujte dál. Termovizí prozkoumejte komplex spojených kontejnerů a potichu jděte k jeho vchodu. Vejděte dovnitř a rychle potichu zneškodněte hlídku v chodbičce nalevo i napravo. V centrální chodbě jsou tři vojáci v místnosti napravo a jeden za dveřmi před vámi. Poté, co je zneškodníte, rozbijte radarový terminál v místnosti vzadu.

Uložte si opět hru, vraťte se ven a pokračujte po cestě do kopce. Nahoře na kopci vysadí vrtulník skupinku vojáků. Počkejte, až se vydají do kopce směrem k poslední základně a zezadu je rychle postřílejte. Potom pokračujte nahoru na kopec a termovizí prozkoumejte komplex. Pak potichu vejděte dovnitř. Proběhněte komplexem jako vítr a zabijte všechny vojáky (tři jsou v chodbě a dva v postraních místnostech). Misi dokončete rozbitím komunikačního terminálu.

 15. Air-Strike
Obrázek zdroj: tisková zpráva Otočte se doprava a po kopci obejděte celou základnu pod vámi. Cestou sice dostanete rádiem hlášku o tom, že opouštíte cílovou oblast, ale té si nevšímejte :) Obejděte celou základnu a potichu zabijte samopalem tři vojáky za betonovou zídkou, která je na malém kopečku za základnou. Snažte se nespustit poplach. Pak si lehněte a pližte se na kraj kopečku, tak abyste viděli na protiletadlové dělo. Zaměřte ho laserem a počkejte, dokud zaměřování úspěšně neskončí. Pak se otočte a rychle utíkejte dozadu. Pokračujte dál z kopce dolů směrem k dalšímu cíli. Až budete pod základnou, přeběhněte na sousední kopec tak, abyste měli silnici po pravé ruce.

Na silnici na vás čeká hlídka, které se snadno vyhnete tak, že ji oběhnete po kopci. Pak seběhněte až na silnici a běžte k vodě. Přeplavte na protější břeh a vylezte v místě, kde se silnice stáčí (v zádech máte další hlídku). Rychle utíkejte směrem k základně s druhým protiletadlovým dělem. Musíte to stihnout dřív, než vám sestřelí bombardující letadlo. Nejprve zabijte hlídku nalevo od základny a poté prostřílejte stan napravo (je plný vojáků). Poté zneškodněte zbytek stráží a zaměřte laserem dělo. Po jeho zničení se vydejte nahoru do kopce k místu, kam vám bylo shozeno vybavení (na mapě bod 4). S pomocí mapy se vyhněte dvěma skupinkám hlídkujících vojáků.

 16. The Ancient Temple
Obrázek zdroj: tisková zpráva Jděte doleva až k protějšímu kopci. Běžte až na místo, ze kterého dobře uvidíte na vstupní bránu do čínského klášteru. Sniperkou zabijte všechny odstřelovače a také další vojáky, které uvidíte. Vaše puška dokáže střílet i skrz zdi, tak toho využijte. Poté odemkněte vstupní bránu, ale dávejte pozor na vojáky, kteří za ní mohou ještě být. Opatrně je postřílejte samopalem. Vejděte dovnitř, otočte se a vyjděte po schodech nad bránu. Seberte nějakou sniperku a po levém ochozu utíkejte směrem k další bráně. Na konci narazíte na dřevěné lešení. Ješte než po něm slezete dolů, zastřelte sniperkou všechny vojáky, které uvidíte (jeden je také u budovy napravo).

Slezte po lešení a jděte odemknout další bránu. Jestliže jste zabili všechny vojáky na zdi a ve věžích, jděte k domku napravo. Postupujte podél jeho zadní zdi, zničte kameru na vedlejším domku (nesmíte spustit poplach, jinak nemáte skoro šanci přežít) a vejděte dovnitř domku (na mapě číslo 3). Uvnitř hackněte počítač, číž vyřadíte bezpečnostní systém. Vraťte se ven a běžte do domku na druhé straně (na mapě číslo 4). Odemkněte dveře a uvnitř opět hackněte počítač.

Vraťte se ven a běžte k věži s radarem, která je za vámi. Odemkněte branku a vyšplhejte nahoru na věž. Využijte lana, které tam je a přemístěte se až na další zeď. Nenápadně slezte dolů z dřevěného lešení a až budete na zdi, jděte doleva. Projděte nad bránou a pokračujte až dalšímu lešení. Po žebřících vylezte nahoru a po laně se sklouzněte až na hlavní budovu kláštera. Rychle zabijte dva strážné, kteří tam stojí a oběhněte po ochozu budovu. Na druhé straně jsou u rohu dveře, které otevřete a vejděte dovnitř.

 17. Secret Weapons Lab
Otočte se, vejděte do rohové místnosti a pokračujte doprava. Projděte malou místností a v další rohové místnosti vpadněte do zad skupince vojáku. Budou překvapení, takže je rychle potichu eliminujte. Potom opatrně pozabíjejte i zbytek vojáků. Pokud spustíte poplach, nic si z toho nedělejte, budete muset zabít akorát o několik vojáků navíc. Až vyčistíte celou budovu, vraťte se do místnosti, ve které jste postříleli první skupinku vojáků, a pokračujte skrz ní rovně. V další místnosti je nalevo několik plechových skříní, ze třetí zleva seberte dokumenty.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Pokračujte dál po obvodu budovy a v rohu u schodů dolů zničte přístroj uprostřed místnosti. Pak seběhněte po schodech, projděte kolem Budhy a vejděte do tunelu pod ním. Tunelem pokračujte až k místu, kde je nalevo drátěný plot. Rychle zničte kameru, která je za ním, odemkněte branku a vejděte do dveří, které jsou na konci místnosti. Dostanete se do šachty, kterou projděte až na její konec. Vylezte ven a jděte doprava až k díře ve skále. Tou projděte, seskočte na trubku a po té pokračujte až na její konec. Tam slezte po bednách na zem a vejděte dveřmi do skladiště.

V kuchyni zabijte všechny vojáky kteří tam jsou a také ty, kteří přijdou. Pokračujte dveřmi, které jsou proti vám a v chodbě odbočte doleva do dalších dveří. Po schodišti vyjděte do patra (pozor na stráže). Nahoře jděte rovně a záhy doleva. V prosklené kóji postřílejte všechny vědce (jsou ozbrojeni). Vraťte se zpět a po ochozu pokračujte na druhou stranu haly. Pokud budou dole ještě nějací vědci, tak je také zabijte. Na druhé straně vejděte do dveří a po schodech sestupte do přízemí. Vejděte do haly a postřílejte zbytek vědců (jsou napravo od vás). Teď si uložte hru (!!!) a hackněte počítač uprostřed místnosti.

Posledním úkolem této mise je zabít čínského generála a jeho ochranku. Generál s několika bodyguardama je na ochozu před vámi. Další vojáci vyjdou ze dveří za vámi a další přijdou z první části haly. Žádný univerzální způsob asi neexistuje, musíte se s nimi vypořádat sami. Nepouštějte se s nimi do přímého souboje, ale uprchněte do některých z bočních dveří a eliminujte je postupně. Pokud se vám to nepodaří, jednoduše si hru načtěte a zkuste jiný postup.

 18. Mission Control
Obrázek zdroj: tisková zpráva Na dokončení mise máte přesně 25 minut, pokud se nebudete nikde moc zdržovat, mělo by vám to bohatě stačit. Nejprve jděte doprava až k silnici, po ní utíkejte až k domku u brány. Uvnitř zabijte strážného a hackněte počítač. Dejte pozor na kameru u brány a zabijte potichu vojáka, který je ve věži (stačí ze země, nemusíte šplhat nahoru). Přeběhněte prostranství až k další bráně (pozor na hlídkující transportér). V domku u brány opět zabijte stráž a hackněte počítač. Projděte bránou (pozor na kameru) a jděte doleva (tam je další kamera na baráku). Projděte podél zdi skladu a vejděte do něj malými dveřmi v zadní zdi. Uvnitř zabijte dva vojáky a ven vyjděte dveřmi na druhé straně skladu. Venku projděte bránou nalevo, kterou se dostanete do oblasti, kde sice nejsou stráže, ale zato tam je velké množství kamer.

Musíte mezi nimi nepozorovaně prokličkovat až do budovy uprostřed (na mapě číslo 1). Než se o to budete pokoušet, raději si uložte hru, protože pokud spustíte poplach, skoro najisto zemřete. Až se dostanete do budovy, zničte uvnitř ovládání radaru. Vraťte se ven a jděte (stále dávejte pozor na kamery) do vedlejší budovy (na mapě číslo 2) a uvnitř použijte přístroj v zadní místnosti. Potom se vraťte ven a pokračujte skrz bránu (číslo 3 na mapě), kterou střeží několik kamer, kterým se vyhněte.

Nepozorovaně se dostaňte přes dvůr a vejděte do budovy. Uvnitř zabijte všechny inženýry a v místnosti napravo seberte kufřík. Seběhněte po schodech do výpočetního střediska (pokud v něm ještě někdo je, tak ho zabijte). Jděte do místnosti napravo a tam hackněte počítač. Pak se vraťte a vejděte do místnosti nalevo. Zde zničte kameru a opět hackněte počítač. Nyní se vraťte nahoru po schodech a levou nebo pravou chodbou vyjděte ven. Venku vylezte po žebříku na střechu a po dalším žebříku na stožár, ze kterého po laně sklouzněte do poslední mise.

 19. The Launch Pad
Neděste se dvacetiminutového limitu a raději se koukněte, kolik vojáků je na dvorku pod vámi. Jeden je napravo od vás u domku, ve kterém je jeden další. Tyto dva zabijte jako první, protože stojí nejblíže k tlačítku alarmu. Pak zastřelte dva vojáky, kteří stojí u náklaďáku a jako posledního si nechte toho, který je v domku, na jehož střeše stojíte. Pak seskočte ze střechy a jděte do domku u brány. Uvnitř hackněte počítač, projděte bránou a utíkejte směrem k prvnímu cíli (na mapě číslo 1).

Obrázek zdroj: tisková zpráva V domku u brány je strážný, kterého zabijte. Za bránou jsou čtyři vojáci. Nejprve hackněte počítač v domečku, čímž si otevřete bránu, a potom postupně zabijte vojáky za ní. Pak uzavřete oba dva kohouty od paliva (u každé cisterny je jeden) a utíkejte k raketě. Blízko ní se pohybují tři vojáci, které eliminujte, a jděte k nástupní rampě (obří červená věž vedle rakety). V přízemí si přivolejte výtah a vyjeďte nahoru. Vlevo je hlídkující voják, kterého rychle zastřelte. Další dva snipeři jsou v patře nad vámi, které také zabijte - pozor ať vás nezasáhnou. Seberte jednu ze sniperek a postřílejte vojáky, které přivezl vrtulník (kryjte se, budou po vás střílet).

Potom jděte ke špičce rakety a trošku se uvnitř povrtejte. Nyní musíte odklonit všechny plošiny, které jsou připojeny k raketě. Celkem jsou tři, takže sestupujte dolů po schodech a postupně všechny odkloňte na stranu. Mezitím vyjde z tunelu na druhé straně základny skupina vojáků a obrněný transportér. Vraťte se nahoru (pokud už nemáte náboje, seberte další sniperku) a všechny vojáky postřílejte. Až zabijete i posledního, sklouzněte po laně z vrcholku připojovací plošiny na druhou stranu základny. Projděte bránou a jděte k budově před vámi. Odemkněte bránu a zprava oběhněte budovu. Na druhé straně otevřete vstupní vrata a zabijte vojáka, který je za nimi.

Vejděte dovnitř a zavřete za sebou vrata. Proběhněte chodbou do nitra budovy, kde zabijte vojáka a dva inženýry. Pak stiskněte páku na levé zdi a uložte si hru (!!!). Jděte stisknout červené tlačítko na levém ovládacím pultíku (svítí nad ním žluté světlo). V té chvíli se otevřou dveře na pravé straně sálu a z nich vyběhne skupinka vojáků, které musíte zabít. Skryjte se za přepážkou uprostřed místnosti a hoďte na ně granát (musíte být hodně rychlí). Jestliže někteří přežili, postřílejte je. Až vyčistíte celou místnost, jděte stisknout červené tlačítko na pravém pultíku (svítí nad ním červené světlo) a vychutnejte si závěrečnou animaci.

Stáhněte si: Patch a přídavnou mapu, Singleplayer demo, Multiplayer demo, E3 trailer, Stealth video, Scope a Strike videa, Cheaty, Dedikovaný server, Screenshoty

Související články: Recenze, Návod 1.díl, První dojmy ze singleplayeru, První dojmy z multiplayeru, Novinky, Preview, Project IGI recenze (12/2000)

 
ABE
připravil: jd


 
 

Nejnovější články