Hitman 2: Silent Assassin - návod 5.část
zdroj: tisková zpráva

Hitman 2: Silent Assassin - návod 5.část

24. 12. 2002 0:00 | Návod | autor: Redakce Games.cz |

V závěrečné části návodu na Hitmana 2 navštívíme doktorku Von Kamprad, zabijeme klanového vůdce, vrátíme se do St. Petersburgu a nakonec se možná i dozvíme, zda může být nájemný vrah důvěřivý...

Autor: Frix
Publikováno: 24.prosince 2002


Obrázek zdroj: tisková zpráva Hitman 2: Silent Assassin (recenze) rozhodně není jen tak nějaká hra. Můžete ji buď prosvištět během několika večerů na nejlehčí obtížnost a hrát ji jako druhořadou střílečku, nebo se rozhodnete si ji vychutnat. Návod se bude primárně soustředit na ty z vás, kteří se nechtějí ochudit o perfektní zábavu, kterou Hitman 2 nabízí, a bude proto popisovat cesty s minimem zavražděných osob, vyvolaných alarmů a s cílem získat hodnocení co nejbližší k Silent Assassin. Zoufat ale nemusíte ani pokud upřednostňujete masové vraždění - v misích, které jsou na "rychlý způsob" mnohem snazší, bude popsána i tato cesta. Osobně však vřele doporučuji hrát Hitmana 2 tak, jak má být hrán - kromě bonusů přijdete byste jinak přišli i o většinu zábavy.

I vposlední části se bude hodit zabijákovo desatero, které si můžete oživit v prvním díle návodu. Předchozí mise jsme popisovali v druhé, třetí a čtvrté části. Dnes se dostaneme až ke konci putování 47, počítejte tedy i s těmi nejtežšími oříšky, které může Hitman 2 nabídnout. S pomocí tohoto návodu však snadno rozlousknete i je. Protože bývá průchod již poměrně náročný, budu se častěji podrobně zabývat jednou ideální cestou, než stručnějším rozborem dvou a více. Pokud však mise k řešení více způsoby vybízí, popsáno jich více i bude.

Mise 17 - The Death of Hannelore

Cíle: Zabít doktorku Von Kamprad, ukrýt její tělo na vyznačeném místě a utéct.

Tipy: Buď jsem sexista já a nebo autoři, každopádně je toto jediná mise, kde je vaším cílem žena a zároveň jde o skutečně lehkou záležitost. Další SA jako na dlani.

 Postup
Hned na začátku k vám bude mířit jeden strážný. Vyčkejte za lodí, dokud nedojde až k vám a neotočí se, poté jej zabijte buď nožem nebo strunou a vezměte si jeho oblečení. Nezapomeňte tělo schovat za lodí, jinak by se mohlo stát předmětem pozornosti. Nyní se vydejte do pravé části zahrady, kde strážce v pravidelných intervalech odchází od dveří a umožní vám tak vstup do sanatoria.

Alternativa - čas od času se první strážce otočí a jde přímo k hlavnímu vchodu. Vám tak nezbývá než doběhnout ke kanálu, který vede v pravé části pod helipadem a projít dlouhou chodbou až k žebříku, který vede do fontánky přímo uprostřed přízemí. Než opustíte fontánku, ujistěte se, že poblíž není vůbec žádný strážce.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Nyní zamiřte přímo do místnosti v severovýchodní části, kde se na posteli nachází pacientský župan a pantofle. Lepší převlek snad na sebe 47 vzít ani nemohl - až jej uvidíte, dáte mi za pravdu (obrázek). Nyní zamiřte na přesně opačnou část přízemí, kde se skrývá jed a klíč od místnosti v druhém patře, viz mapka. Jako pacient nebudete mít problém dostat do druhého patra, kde na vás v severní místnosti/balkónu čeká doktorka. Na tu převlek zapůsobí tak dokonale, že vám začne vyprávět o transplantaci vaší ledviny, takže máte dost času jí přidat do vody jed.

Pokud nechcete čekat, až dostane žízeň, prostě a jednoduše ji zabijte přímo, SA dostanete tak či tak. Tělo odvlečte do vyznačené místnosti, klidně přímo přes vestibul na patře, stráž ani pacienti by vás vidět neměli. Oddechová mise splněna, nyní se již jen vraťte k lodi buď opět před fontánku anebo přímou cestou.

Mise 18 - Terminal Hospitality

Cíle: Zabít klanového vůdce, utéct.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Tipy: Mise, se kterou si můžete opravdu hodně vyhrát. Postup se bude řídit nejsnazší cestou, přičemž nebudou chybět ani alternativní možnosti pro jednotlivé segmenty. Mapa je velmi velká - nebudu tudíž popisovat přesný postup, jak se dostat na to které místo, pokud není potřeba vysloveně právě tato jedna možnost. Pamatujte na jednu věc: sestřičky jsou mrchy. I v doktorském převleku, který si dříve nebo později obléct musíte, mají tendenci být velmi podezřívavé a případně vyvolávat poplach. Mimochodem, nepřijde vám také zajímavé jak blízko u sebe se nachází dvě nemocniční zařízení na "osamělých" ostrovech?

 Postup
Nalevo od vás se nachází loď, na které hlídkuje jeden voják, resp. příslušník kultu, pro zjednodušení je budu zmiňovat jako vojáky. Tomu se musíte udržet z dohledu, takže doběhněte ke schodům, skrčte se a dále pokračujte až na konec schodů. Nyní přichází vaše první volba:

A) Jste spíše násilnická povaha, takže vojáka před sebou ve vhodnou chvíli zabijete kulkou do hlavy, vezmete si jeho šaty a tělo odtáhnete na schody. Pozor, aby nesklouzlo dolů!

B) Snažíte se uhrát dobré hodnocení a vyhnout se poplachům, takže jednoduše vydržíte než voják zahne na náměstíčko a proplížíte se mu za zády.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Nyní přijde vhod první mapka, která vám dá lepší představu o tom, co budu na dalších řádkách popisovat. Pokud jste volili metodu A a převlek již máte, přeskočte k části s prolézáním okna. Pokud ne, vaše další kroky povedou ke chrámu s bazénkem, u kterého je jeden stacionární hlídač. Druhý patroluje kolem velmi volnou chůzí, takže prostě vyčkejte na okamžik až budete mimo jeho úhel pohledu a přivlastněte si slušivé oranžové kimono pro příslušníky kultu - nachází se vedle chrámu a je označeno (!). Pokud máte chuť, můžete zajít i do chrámu a pobrat zbraně, mezi nimi i sniperku R93. Bohužel vám ale k ničemu moc nebude, takže doporučuji případně jen návštěvu na cestě zpět.

Nyní pokračujte podle mapky k otevřenému oknu v zadní části nemocnice, které pro vás představuje volnou vstupenku do areálu. Dávejte pozor, ať vás náhodou neuvidí sestřička z balkonu, čas od času na něj zajde a z nepochopitelného důvodu běží hned vyvolat poplach. Až budete mít dveře připravené k otevření, ujistěte se, že v další místnosti u počítače nesedí sestřička a pokračujte dále.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Nyní je v zásadě jen na vás, jak se hodláte dostat do druhého patra s kanceláři doktora Chakrana, ku pomoci by měly být mapky prvního a druhého patra s cestou, která pro mě funguje bez problémů. S největší pravděpodobností se vám na paty pověsí některý z bodyguardů, jednoduše pokračujte dále v chůzi až na balkón u doktorovy kanceláře. Před ni by se bodyguard měl zastavit a po chvíli odejít. Vyvstává ovšem horší problém, totiž co s otravnou sestřičkou, které se nezamlouvají vaše pokusy otevřít zamčené dveře do kanceláře. Ti bystřejší si ještě pamatují na zmínku o sestřičce na balkóně a na tento moment právě musíte vyčkat. Po určité době si zajde na čerstvý vzduch a vy musíte co nejrychleji otevřít dveře, vklouznout do kanceláře a opět za sebou zavřít.

Alternativa - na mapce tuto cestu kvůli komplikovanosti uvádět přímo nebudu, ale je možné jit od prvního patra po točitých schodech až na střechu, odkud sejdete po schodech na balkón a stejně jako v předchozím postupu počkáte až vyjde sestřička. Výhody? Nemusíte se bát, že by vás po cestě mohl někdo odhalit, pokud se s některým z bodyguardů nepotkáte na střeše. V kanceláři seberte klíč, noktovizor a především se převlečte do doktorského. Nyní máte od bodyguardů víceméně pokoj, sice jsou ostražití ale pokud jim nebudete minutu stát před nosem, nezahájí palbu ani nebudou dělat problémy. Na sestřičky ovšem stále pozor, nejspíš své doktory znají opravdu dobře.

Dopravte se do podzemí buď výtahem nebo po točitých schodech, je to víceméně jedno. Nyní přichází na řadu další mapka, ze které vyčtete polohu skalpelu a vaší oběti. Skalpel se nachází ještě v druhé místnosti ze tří označených vykřičníkem, ta je ale zamčená. Se skalpelem zamiřte do označené místnosti na mapce a připravte se na víceméně nejtěžší část mise. Po dobře provedené "operaci" totiž zákonitě vyvoláte pozornost dvou vojáků uvnitř, kteří po vás zahájí palbu a jste mrtvý muž. Kudy tedy na ně?
Obrázek zdroj: tisková zpráva
A) Nechcete se s ničím moc párat, takže si stoupnete tak, že na vás vidí pouze jeden z nepřátel, druhý je zády. Rychle vytaste pistoli s tlumičem a střelte do hlavy vojáka k vám otočeného, k němu přiběhne druhý a toho zabijte stejným stylem. Vůdce kultu zabijte buď pistolí nebo stylově skalpelem (obrázek).

B) Po celém podzemí jsou roztroušeny žebříky, které vedou do ventilačního systému. Tím se doplazte až nad ten správný operační sál a zlikvidujte oba vojáky ve správně filmovém stylu. Jen pozor, ať střílíte dostatečně rychle, jinak máte na krku poplach a restart.

C) Vloupejte se do nejjižnější místnosti označené (!) a vypněte elektrický generátor. Bodyguardy to nijak nevyvede z míry, zato oba vojáci začnou pobíhat jako šílení a dostanete tak šanci oběť sprovodit ze světa bez větších komplikací. Jen pozor při odchodu, ať do sebe s vojáky nenarazíte, nějakým šestým smyslem jim bude jasné, že s vámi není něco v pořádku.

V doktorském převleku můžete dojít až k východu z mise, ještě však několik poznámek. Většina příslušníků kultu má u sebe uzi, pokud tedy patříte mezi sběratele, tady je ta pravá chvíle pro rozšíření vaší sbírky. Při odchodu se setkáte ještě s jedním zajímavým nepřítelem - ne, není to bug ani nemáte halucinace. Spíš je to takové drobné "chytrému napověz, hloupého kopni" od tvůrců do další mise.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Mise 19 - St. Petersburg Revisited

Cíle: Zabít Sergeje, utéct (i když to tak úplně pravda nebude).

Tipy: Dokud si nebudete opravdu VŮBEC vědět rady, zkuste tuto misi dohrát sami. Věřte mi, že stojí za to, jinak se připravíte o dost dobré překvapení a dějový zvrat. I tak budu herní postup pro tuto misi psát velmi stručně, především proto, že cíl budovou prochází a celý postup velmi záleží na vaší schopnosti odhalit, kde zrovna je a podle toho se zachovat.

 Postup
Pro ty z vás, kteří to opravdu nemohou vydržet a nechápou, co se sakra děje - dostali jste slepé náboje. Nejen to. Váš cíl není nic víc než dobře vytvořený lepenkový model. Přesně tak. A to bylo zhruba všechno, čím vám budu v této misi kazit požitek, další postup se nebude zabývat identitou vašeho skutečného cíle, pouze jeho lokací a způsobem likvidace.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Vyběhněte z metra a zamiřte přímo k Puškinově budově, přičemž si dávejte dobrý pozor na pravé okno ve druhém patře - je otevřené. Pokud máte smůlu, zrovna v něm bude stát vaše nemesis-wannabe, takže pozor. Když je vzduch čistý, zamiřte ke hlavnímu vchodu, vyjděte po schodech nalevo a ocitnete se v místnosti s papírovým Sergejem (obrázek). Odtud pokračujte po čelní, tedy jižní straně budovy a za třetími dveřmi na vás čeká, eh, drobné překvapení. Přejděte do plíživého módu, připravte si strunu a cíl uškrťte. Po krátkém filmečku seberte nejlepší sniperku ve hře a převlečte se do šatů mrtvého.

Až doteď docela legrace, co říkáte? Bohužel nyní přichází o mnoho těžší část mise, totiž jak se dostat k metru. Jakmile jeden z bodyguardů najde mrtvolu, váš převlek je k ničemu. Možností je opět více, ale skutečně použitelné jsou v zásadě dvě:

A) Co nejrychleji běžte k jižnímu vchodu do kanálu, je prakticky přímo veprostřed silnice. Pokračujte celou cestu až na konci zahlédnete bodyguarda. Skrčte se a pokračujte těsně u stěny, neměl by vás takto zahlédnout. Není nic snazšího než k němu nyní zezadu přistoupit, uškrtit ho a vzít si jeho šaty. Vejděte do metra zadním vchodem, kde na vás čeká další bodyguard, ale lze kolem něj projít, pokud se budete držet co nejdál od jeho pohledu a nepoběžíte. Nezbývá než paklíčem otevřít poslední dveře, počkat, než se dva strážní za nimi otočí tak, aby vám nemohli působit problémy a rychle do metra.

Obrázek zdroj: tisková zpráva B) Tělo jde přece jen schovat, i když se tato představa nejdřív zdá jako nemožná. Přeskočte animaci, protože i během ní běží herní čas. Vezměte tělo a rychle odtáhněte do místnosti s papírovým Sergejem, kde jej ukryjte mezi okny a stolem, rovnoběžně na stůl. Situaci zkontrolujte od schodů, nemělo by z těla koukat vůbec nic. Pozor na různé čouhající ruce, nohy atd. Pokud se vám povede mrtvolu takto naaranžovat, nemusíte si dělat s odchodem do metra žádné starosti, bodyguradi jsou pro vás prakticky neškodní (obrázek).

Mise 20 - Redemption at Gontranno

Cíle: Osvobodit Vittoria.

Tipy: Jediná mise, ve které je zcela nemožné získat SA. Skutečně, ani to nezkoušejte :) Čeká na vás přesně 21 po zuby ozbrojených bodyguardů, zatímco vy začínáte prakticky jen se strunou. Nemá smysl popisovat postup zabíjení všech nepřátel v misi, pokud jste ve hře došli tak daleko, byť s návodem, máte nejlepší předpoklad pro to, abyste si s nimi poradili sami.

 Postup
Na začátku se moc nepárejte s plížením, používáním struny atd. Jednoduše se držte za dvěma nepřáteli dokud to půjde a ve vhodnou chvíli vyražte k vaší kůlně se sbírkou zbraní. V této oblasti mají stráže jen 9mm pistole, takže byste měli v pořádku vyváznou, snažte se pokud možno vyhnout jakémukoliv zásahu. Uvnitř seberte něco se slušnou kadencí a pokropte nepřátele, kteří přijdou ke dveřím. Až bude klid, vybavte se podle chuti a potřeby, doporučuji alespoň M60 a W2000.

V kostele postupně zabijte všechny nepřátele, pěkně pomalu a nikam se nežeňte. Jedna trefa by vás mohla stát život. Co teď, když už zbývá jen Sergej, zavřený ve zpovědnici? Problém vyřešíme symbolicky - co nejsilnější zbraní (fungují dvě výše zmíněné) střelte do obrazu srdce na zpovědnici. Co se stane už prozrazovat nebudu, i takhle jsem poradil na poslední misi Hitmana 2 až až.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Doufám, že se vám hra líbila stejně jako mně, získali jste mnohokrát Silent Assassin, máte kompletní sbírku zbraní a tak dále. Hitman 2 má naštěstí vysoký faktor možnosti opakovaného hraní (já sám jsem jej kvůli recenzi, návodu a čistě pro radost dojel pětkrát), takže byste mu neměli dávat sbohem po prvním dohrání. Teď už nezbývá než se modlit, aby někdy vznikl Hitman 3...

Stáhněte si: Demo (50 MB), Trailer (3 MB), Trailer #2 (4,3 MB), TV reklamy (2x 1 MB), Final trailer (5 MB), Cheaty, Soundtrack teaser (3,5 MB)

Související články: Recenze (10/2002), Návod - minulé díly, První dojmy (8/2002), Preview (2/2002), Novinky, Hitman: Codename 47 recenze (12/2000)

 
Frix
připravil: jd


 
 

Nejnovější články