Zvláštní benchmarky GTA: San Andreas
zdroj: tisková zpráva

Zvláštní benchmarky GTA: San Andreas

16. 6. 2005 22:22 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Technické zpracování Grand Theft Auto: San Andreas bezpochyby trumflo DOOM 3 i Half-Life 2.

Nikoliv co do krásy grafiky, ale co do rozlehlosti map bez nutnosti loadingu a propracovanosti některých lokací. Nelze se proto divit, že tato původně konzolová hra dokáže při nastavení všeho na maximum zacloumat i s relativně dobrým hardwarem. Na serveru TC Magazine provedli sondu do možnosti několika hojně používaných grafických karet, hlavně co se týká jejich výkonů v GTA: SA. Výsledky, které naměřili na speciálním tříminutovém demu s procesorem AMD 2600+ / 4800+ v běžně používaném rozlišení 1024x768 obrazových bodů jsou následující...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

... a dlužno dodat, že poněkud šokující. GTA: San Andreas má v základu už 5 let starý a postupem času vylepšovaný engine, který ale podle tohoto testu vůbec nesedí grafickým kartám NVIDIE. Buďto hra využívá nějakého typu shaderů, které na GeForce běží pomalu nebo ve hře zcela chybí nějaké optimalizace (samozřejmě je dost možné, že autoři naměřili nějaký nesmysl). Zkrátka, karty NVIDIA GeForce 6200 a FX 5200 jsou v tomto testu zcela mimo hru, takže těmi se nemá cenu zabývat, i když to je možná jen Detonatory 77.50 beta.

RADEON X700 LE je karta se 4-mi renderovacími cestami a 128-bitovou paměťovou sběrnicí. V tomto případě je ale rychlejší, než RADEON 9800 s 8-mi renderovacími cestami a rovněž 128-bitovou sběrnicí. A co je ještě zajímavější, že obě zmíněné karty jsou rychlejší, než GeForce 6800, co má 12-renderovacích cest v jádře a 256-bitovou sběrnici. Aby nebylo všem paradoxům konec, tak tu máme ATI RADEON X800 XL se 16-ti nebo 12-ti renderovacími cestami (v testu 16), tedy stejně, jako RADEON XT PE. Nicméně verze XT PE má mnohem vyšší pracovní frekvence pro čip i pro paměti. Přesto obě karty dosáhly stejného výsledku. Jak rychle běží GTA: SA vám a na jaké sestavě?
zdroj: TCMag

cappy

Nejnovější články