Technologická dema pro GeForce 7800 GTX
zdroj: tisková zpráva

Technologická dema pro GeForce 7800 GTX

15. 7. 2005 12:12 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

NVIDIA vydala dvě nová technologická dema pro svůj nový čip G70.

Ale pokud doma ještě nemáte grafickou kartu GeForce 7800 GTX (HW téma, nezoufejte. Protože mezi GeForce 7 a GeForce 6 nejsou z hlediska shaderů žádné podstatné rozdíly, měli byste zmíněná dema spustit i na kartách předchozí generace s plnou podporou DirectX 9.0c. Tedy alespoň teoreticky, prakticky si tím tak jist docela nejsem. Otestujte, uvidíte...

První technologické demo nese název "Luna and the Ocular Oracle" a účinkuje v něm trošku divná ženská, potom nějaká ... stvoření (asi autorova noční můra?) a obrovské oko. Druhé demo se jmenuje "Mad Mod Mike", což je obtloustlý a rádoby vtipný PC moder na výletě v cizím bytě. Lunu si můžete ve velikosti 132 MB stáhnout tady (nebo dvouminutové WMV video 16 MB), stopadesátimegového Mika potom zde (nebo WMV video 14 MB).

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Jedním z pozoruhodných efektů, který stojí za zmínku, protože není tak často k vidění (měl by být přístupný jenom na GF7), je takzvaná Radiosita (Radiant Lighting). Při ní se odrážejí barvy objektů na objekty ostatní/okolní a výsledná barva takto na sebe působících objektů je mixem barev obou. Konkrétně v Mike demu se hlavní světlo odráží od zelené zdi a takto vzniklé zelené světlo pak dopadá na Mikovu postavu, kde ovlivňuje výslednou barvu jeho svršků.
zdroj: Bit-Tech

cappy

Nejnovější články