zdroj: Sony

Světu se konečně odhalila podoba PlayStationu 5

11. 6. 2020 23:28 | Hardware | autor: Patrik Hajda |

A víte, že jsme v to možná ani nedoufali? Ale víc než hodinové video plné nových trailerů a odhalení her jako Horizon II: Forbidden West, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Gran Turismo 7 nebo třeba osmý Resident Evil Village bylo zakončené napínavou představovačkou designu konzole PlayStation 5. A ten je na míle vzdálený od šíleného devkitu, který už měsíce koluje po internetech.

PlayStation 5 je elegantní a zdá se být i hubený (alespoň v jedné z variant, viz níže). Černý vnitřek s modrým podsvícením obaluje bílý plášť, takže skvěle ladí k dříve představenému ovladači DualSense ve stejné kombinaci barev. Z plného předního pohledu působí až mimozemsky, ale za sebe musím říct, že jsem po zděšení z devkitu mile překvapen. Za tohle se v obýváku vážně nebudu stydět.

PlayStation 5 zdroj: Sony

Teď k těma dvěma verzím. Sony potvrdila existenci jak „klasické konzole“ se zdířkou na blu-ray disky, tak zcela digitální edici, která počítá s tím, že si do ní všechny hry stáhnete z eshopu a obejdete se už bez krabicovek. Verze s mechanikou má z logiky věci vypouklý svůj levý bok.

PlayStation 5 se nám zatím ukázal pouze v pozici vestoje a vzhledem k jeho oblým tvarům si neumím pořádně představit, jak by ho mohlo jít položit naplacato. Bylo by docela nešťastné nutit majitele do jedné polohy, která se třeba do obývacího prostoru vůbec nehodí.

PlayStation 5 zdroj: Sony

Kromě samotné konzole, jejích dvou verzí a ovladačů se odhalují i doprovodné produkty, jako jsou sluchátka, dálkové ovládání, HD kamera a dokovací stanice pro gamepady.

Nicméně na hardwarové informace byl dnešní stream skoupý, tak snad nás v Sony nebudou už dlouho napínat s datem vydání konzole, její cenou a jak to třeba bude s virtuální realitou. Zatím vám musí stačit stará informace zmiňující konec letošního roku jako vstup nové generace na trh.

Nejnovější články