Phantom odmítá zemřít
zdroj: tisková zpráva

Phantom odmítá zemřít

9. 1. 2005 13:13 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Před dvěma lety, v lednu 2003, ohlásila společnost Infinium Labs svůj projekt Phantom Game Service.

Za 30 amerických dolarů měsíčně měl umožnit majitelům rádoby-konzole Phantom stahování her po vysokorychlostním internetu a jejich následné hraní. Na podzim 2004 měla být služba oficiálně spuštěna, ale nestalo se tak. Společnost Infinium Labs se totiž dostala do těžkých finančních problémů, kdy schodek v účetnictví dosáhl mínus 3 962 226 USD. Na [H]ard|OCP se pak objevilo šťavnaté info o pozadí celého projektu a o osobě zakladatele, jistého pana Robertse, který hardwarový web za uveřejněné věci zažaloval, ale před týdnem to překvapivě stáhl (nicméně soudní poplatky někdo zaplatit musí).

Vzhledem k dosavadním skutečnostem by se tedy mohlo zdát, že tento projekt skončí na propadlišti dějin. To by byl však omyl, jelikož herní konzole Phantom se vrací jako bumerang. Na právě skončeném veletrhu CES, ve stánku NVIDIE, která nyní s Infinium Labs spolupracuje, se objevil nový prototyp konzole Phantom, ve štíhlejším provedení a s novým hardwarem. Oficiálním důvodem zpoždění je to, že "obchodní a marketingoví partneři potřebovali více času na propagaci". Vybraní novináři si Phantom dokonce mohli vyzkoušet a zahrát si na něm hry Thief: Deadly Shadows a Deus Ex: Invisible War. Podle jejich vyjádření hry fungovaly úplně stejně, jako na obyčejném PC a byly už "před-nahrány" do konzole, takže nebylo možné seznámit se s nabídkou her na serverech Infinium Labs. A tím pádem ani zjistit, jak dlouho by stahování konkrétní hry do konzole trvalo nebo jak to přesně probíhalo.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Zmíněný hardware Phantomu je velice zvláštní. Jeho součástí je klávesnice a myš, která se nazývá "lapboard" a která dovoluje umístění na klíně sedící osoby, což může být velice pohodlné. Komu nebude vyhovovat, může si připojit jiný ovladač do USB portu, který ale musí schválit (a do systému přednastavit) Infinium Labs, neboť instalace driverů by pro koncového zákazníka prý mohla být příliš složitá. V útrobách zařízení Phantom Game Reciever, které se připojí k běžné televizi, se skrývá procesor AMD Athlon XP 2500+, grafická karta NVIDIA GeForce FX 5700 Ultra, 256 MB operační paměti, 40 GB velký pevný disk a operační systém MS Windows XP E. Představitelé Infinium Labs tvrdí, že harddisk může být rozšířen na verzi s 80 GB úložného prostoru.

Nová cena předplatného potom má být okolo dvaceti dolarů měsíčně a za tuto částku si hráči budou moci stáhnout & hrát 5 až 10 her. Všechny z nich budou zdarma k vyzkoušení v demu a také automaticky aktualizovány na nejnovější verzi s patchem. Po měsíci možnost hrát předplacenou hru zase vyprší a kdo si jí bude chtít opět zahrát, zase si jí bude muset zakoupit (má však existovat nabídka celoživotního předplatné). Vzhledem k průměrné herní době novodobých her ale tento systém pořád může být levnější, než vlastnit originální hru ve standardní krabici natrvalo. Nový termín spuštění Phantom Game Service (homepage) je stanoven na říjen 2005 a výše pořizovací ceny se údajně má pohybovat kolem 199-299 dolarů.

Update 20:00 - na Yahoo zjistili od Kevina Bachuse další podrobnosti. Phantom by údajně mohl přijít na trh už v polovině roku 2005, neboť obchodníci nedoporučují spuštění služby před Vánocemi v nejvíce nabité sezóně. Spekuluje se také o tom, že GF FX 5700 možná nahradí nějaká grafická karta z rodiny GeForce 6. Jinak se řeší problém se zajištěním software od Electronic Arts, kteří ve svých titulech často využívají licence, jež však jsou ve smlouvách určeny jen pro standardní krabicové verze her.
zdroj: GGmania, GameSpot

cappy

Nejnovější články