Ovladačová nadílka
zdroj: tisková zpráva

Ovladačová nadílka

23. 12. 2009 14:14 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Prosincová aktualizace Catalystů s plnou podporou OpenGL 3.2 a zrychlením mj. Stalkera. + HOTFIX

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Vánoce se blíží a pod stromečkem asi mnoho hráčů najde krabici s grafickou kartou Radeon 5xxx. Pro ně a též pro majitele karet ATI Radeon HD 2400 a novějších je zde prosincová aktualizace Catalystů. Nově přibyla podpora DirectCompute 10.1 pro karty HD 4800 a HD 4700 včetně CrossFire řešení na nich postavených. Dále pro všechny podporované karty ovladač obsahuje plnou podporu OpenGL 3.2 (OpenGL Shading Language 1.50, Geometry shaders). Byl zlepšen celkový výkon v 3DMark Vantage na kartách HD 5700 a HD 5800 a to hlavně testech GT1 - Jane Nash (až 15%) a FT4 – GPU Cloth (až 15%).

Dále byl až o 6% urychlen S.T.A.L.K.E.R. – Call of Pripyat. Opravy se dočkalo několik chyb souvisejících s přehráváním Blu-ray a Catalyst Control Center. Na fórech hlásí nárůsty výkonu i ve hrách, které nejsou uvedeny v release notes (Crysis, NFS: Shift atd.) a opravu texture bug v Borderlands. Stahovat je můžete jako vždy na stránkách AMD-ATI. AGP Hotfix je také k dispozici, avšak popiska nebyla aktualizována (samotný link však odkazuje na hotfix 9.12).

Vzápětí po oficiálních WHQL certifikovaných ovladačích vyšel i HotFix, který skutečně přináší podporu OpenCL, zlepšuje výkon her v OpenGL (Enemy Territories: Quake Wars, Riddick), opravuje chybu se zvětšeným kurzorem myši ve Win7, výkon již nekolísá v intru Resident Evil 5, Wheelman už nemrzne při nahrávání hlavního menu a byla odstraněna chyba teplotního čidla v CrossFire konfiguracích způsobující propady výkonu při hraní Call of Duty Modern Warfare. Stahujte ze stránek AMD. Instalační balík má dvojnásobnou velikost, neboť obsahuje 32 i 64 bitovou instalaci.

Na závěr doporučím aktualizovat ovladače zvukových karet Realtek a majitelé karet ATI nechť nezapomenou stáhnout a nainstalovat i ATI HDMI Audio Device. Jelikož přímé odkazy většinou druhý den nefungovaly, odkáži vás tentokrát přímo na stránky výrobce.

zdroj: vlastní

mdt

Nejnovější články