Ovladače ATI Catalyst 4.8
zdroj: tisková zpráva

Ovladače ATI Catalyst 4.8

17. 8. 2004 11:11 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Podle softwarového oddělení ATI bychom si poslední dobou mohli řídit hodinky, takže asi nepřekvapí, že v noci na dnešek vypustilo srpnové oficiální ovladače Catalyst 4.8.

Opravují problémy ve hrách Unreal Tournament 2004, Thief 3, Splinter Cell: Pandora Tomorrow, Need for Speed: Underground, Madden NFL 2003, High Heat Baseball 2003, Beyond Divinity a také chybu v benchmarkovacím programu 3D Mark 2003. Ovladače si můžete stáhnout přímo ze stránek ATI (přímý link: Win XP/2000, 26 MB). K dispozici jsou i Release Notes, které popisují provedené změny a samozřejmě také seznam oprav.

Nové ovladače obsahují některé výkonnostní optimalizace. Vylepšen byl ovladač pro MS Direct3D a výkon by se měl také zvednout v celé řadě her a programů do značné míry závislých na výkonu procesoru, včetně 3D Marku 2001, Aquamarku 3 a také hrách Comanche 4, Dungeon Siege a Unreal Tournament 2003/2004. Obvykle okolo jednoho až pět procent. Změn doznal i ovladač pro OpenGL. Nicméně podle ATI se ve starších Open GL hrách, jako Quake III Arena nebo Wolfenstein Enemy Territory, projeví jenom málo, cca o 1 - 2 procenta (a to ještě v nízkých rozlišeních). Lepší to je s Call of Duty, kde lze očekávat nárůst počtu vykreslených snímků za vteřinu v průměru o 4 procenta. Z provedených změn by však měl nejvíce těžit DOOM 3, v závislosti na konfiguraci počítače až o 12 procent směrem k lepšímu. Příští, zářijová verze ATI Catalyst ovladačů by podle Inquireru měla přinést kompletně přepracované uživatelské rozhraní a další novinky.

zdroj: BluesNews

cappy

Nejnovější články