Nové ovladače pro grafické karty
zdroj: tisková zpráva

Nové ovladače pro grafické karty

27. 11. 2009 21:21 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

S WHQL certifikovanou verzí už hry nepadají na konci intra. + DIRT 2 HOTFIX NA ATI

Zvětšit zdroj: tisková zpráva V minulém článku jsem psal, že NVIDIA neodpověděla novými ovladači na vydání betaverze Flash 10.1. Pár dní uběhlo a jsou tady. Verze nám poskočila od 195.55 na 195.62 a přes noc se z bety stala finální WHQL certifikovaná verze se stejným číslem. Změnou od minulé bety 195.55 je pouze podpora Adobe Flash 10.1 Beta pro GeForce série 8 (kromě karet s čipem G80) a vyšší.

Opravy máme jen dvě, ale o to závažnější: spousta her spadla na konci intra (Assassin's Creed, Avatar, Pro Evolution Soccer 2010, Far Cry 2), pokud bylo použito výchozího nastavení, a Fallout 3 by už neměl na 64bitových systémech trpět kolísáním počtu snímků.

V dokumentaci je hodně propagována podpora 3D Vision Discovery, tedy levné možnosti 3D stereoskopického zobrazení s běžným monitorem, anaglyfickými (stačí papírovými) brýlemi a samozřejmě GeForce 8 a novější. Tedy nic nového, ale NVIDIA potřebuje nějak propagovat 3D a třeba vás bolavé oči z modro-červených sklíček donutí koupit si poměrně drahý 3D Vision kit (brýle + 120Hz monitor). Stahovat můžete pro Windows XP, XP64, Vista/7 a Vista/7 64bit. Pokud máte problémy s Control Panelem po instalaci ovladačů, pak je odinstalujte (doporučuji DriverSweeper), rozbalte instalačku ovladače pomocí WinRAR a následně presuňte instalátory PhysX a 3DVision někam jinam a nainstalujte je až po dokončení instalace ovladače karty (použijte setup z těch rozbalených souborů).

Opravy se nevyhnuly ani ATI, která pár dní po listopadových Catalystech vydala rychlý hotfix pro nadcházející PC verzi Colin McRae DiRT 2, která by jinak správně nefungovala v Crossfire. Stahujte zde.

zdroj: VE

mdt

Nejnovější články