Nintendo Revolution jenom se 128 MB RAM?
zdroj: tisková zpráva

Nintendo Revolution jenom se 128 MB RAM?

7. 12. 2005 14:14 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Detaily o hardwaru herní konzole Nintendo Revolution jsou stále nejasné.

Podle informací od vývojářů her to ale vypadá, že tahle malá konzole bude velmi omezena co do kapacity operační paměti. To znamená, že bude mít jenom 128 MB RAM, kterou bude sdílet dohromady systém a grafický čip. Konzole tak sice bude zpětně kompatibilní a bude na ní možné hrát tituly určené pro GameCube, ale na druhou stranu nebude podporovat HD rozlišení a moderní televize s vysokým rozlišením obrazu.
Řešení paměti může být v Nintendo Revolution na hony vzdálené tradičnímu pojetí. Takže se v tuto chvíli se nedá přesně říci, jestli těch 128 MB bude pro moderní hry málo, jestli to bude tak akorát nebo jestli to bude bohatě stačit i na další dva tři roky dopředu. Existují různé vývojářské, ale i hardwarové techniky, jak si s malou pamětí poradit. Namátkou můžeme jmenovat datovou kompresi, bezeztrátovou kompresi textur a další, které fungují více než dobře. Navíc je hromada obyčejných počítačů, které mají grafickou kartu se 128 MB V-RAM a fungují bez problémů, byť s určitou výkonnostní penalizací ve vyšších rozlišeních.

Nintendo se pravděpodobně snaží stlačit pořizovací cenu. Ale po technické stránce je to přístup velmi odlišný od konkurence. Když uvážíme, že u původních plánů pro Xbox 360 také inženýři napřed počítali s malou, 256 MB velkou pamětí (a tedy s dvakrát větší, než jakou bude mít asi Revolution) a sklidili za to ostrou kritiku od vývojářů her. Také Playstation 3 bude mít 256 MB velkou systémovou paměť, plus 256 MB velkou paměť pro grafiku. Je na snadě, že snazší tvorba her na PS3 nebo Xbox 360 může Nintendu pořádné zkomplikovat život.

zdroj: IGN

cappy

Nejnovější články