Nespokojenost se softwarem Microsoftu roste
zdroj: tisková zpráva

Nespokojenost se softwarem Microsoftu roste

14. 10. 2003 17:17 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Časopis InternetWeek před časem provedl průzkum, ve kterém se respondentů ptal, jak jsou spokojeni se softwarem společnosti Microsoft.

Celé dvě třetiny dotazovaných uvedly, že jsou se softwarem Miscrosoftu nespokojeni a celých 41 procent dokonce uvažovalo o tom, že by přešli na jiný software od jiné společnosti. Jenom 28 procent zákazníků Microsoftu vyjádřilo s jeho produkty spokojenost. Za nespokojeností zákazníků stojí převážně bezpečnostní situace. Velké množství virů, červů a také množství nových bezpečnostních záplat (seznam patchů WinXP za rok 2003), které je nutné dokolečka stahovat. Na nespokojenosti se svou měrou podílí i zvyšování cen licencí.

Zajímavé také je, proč je část spokojených zákazníků, vlastně "spokojena". V jedné z odpovědí se dokonce uvádí: "Jsme spokojeni se softwarem Microsoftu, jenom proto, že nevidíme žádnou jinou alternativu. Proto nemáme v plánu opustit software Microsoftu do té doby, dokud nenajdeme nějakou náhradu. Používáme Linux pro Web/DNS/DHCP servery a pro náš archivní systém. Když jsme uvažovali o tom, že bychom nahradili Windows za Linux také na desktopech, zjistili jsme, že z našich 165+ uživatelů je asi jenom 5 procent dobrých kandidátů, kteří by byli schopni/ochotni po krátkém zaškolení s Linuxem pracovat. Na to, abychom byli schopni zaučit zbytek uživatelů, prostě nemáme dostatek pracovníků".

Mezi hráči počítačových her je situace velmi podobná. V současné době neexistuje vhodná náhrada, žádný jiný operační systém, na kterém by byly spustitelné nejnovější herní hity. Portování na Linux se ve skutečnosti dočká jen malé procento her, které jsou dostupné na platformě Windows.

zdroj: Shacknews

cappy

Nejnovější články