Microsoft předvedl svou augmentovanou realitu HoloLens a přenesl do ní svět Minecraftu
Microsoft HoloLens | zdroj: tisková zpráva

Microsoft předvedl svou augmentovanou realitu HoloLens a přenesl do ní svět Minecraftu

18. 6. 2015 10:55 | Hardware | autor: Honza Konfršt |

Microsoft v rámci své E3 konference rovněž představil zajímavou alternativu ke všem systémům virtuální reality - augmentovanou realitu s názvem HoloLens. S něčím podobným mohli mít hráči zkušenost již s PlayStation Vita a řadou menších hříček, Microsoft však tuto ideu bere ještě o několik kroků dále a představuje brýle, s kterými mohou hráči (a nejen ti) získat zcela jiný pohled na realitu světa okolo nich. Podívat jsme se mohli na upravenou verzi Minecraftu, jež projekt HoloLens využívala. Diváci v sále pak měli možnost nahlédnout do světa augmentované reality za pomocí speciální kamery kroužící okolo jinak zcela obyčejného dřevěného stolu.

V rámci prezentace hráč s HoloLens pak využíval hlasové příkazy k ovládání světa, v němž se mezitím pohybovala postavička jiná, klasickým způsobem ovládaná. Hlasovým ovládáním a následným ovlivňováním podoby světa to však rozhodně nekončí a při propojení s Kinectem se lze těšit například na ovládání gesty a další podobné vychytávky. Bohužel však zatím netušíme, kdy se tento projekt podívá i mezi obyčejné smrtelníky a netušíme ani to, kolik by asi tak mohlo takové řešení stát.

Technologii lze propojit s Xbox One i s PC (avšak u PC půjde něco takového údajně pouze u strojů s Windows 10). Tvůrci pak slibují celou řadu využití, například v odvětví designu nebo inženýrství, kde mohou konstruktéři a návrháři vidět, jak se jejich projekt vyvíjí a jak roste přímo před očima. Pro bližší informace se můžete podívat na oficiální stránky projektu.

Nejnovější články