Bude mít i CrossFire přemostění jako SLI?
zdroj: tisková zpráva

Bude mít i CrossFire přemostění jako SLI?

13. 6. 2006 8:08 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Když uváděla NVIDIA na trh svoje SLI řešení, vyřešila nutnost přenosu dat mezi dvěma kartami zapojenými do páru zvláštní propojkou - přemostěním.

Nebylo to nic jiného, než konektory opatřené "zadrátování", ale oproti konkurenci velmi elegantní řešení a hlavně skryté uvnitř počítače. ATI stejný technický problém řešila úplně jinak. CrossFire potřeboval hlavní, "Master" kartu a ještě vnější propojení pomocí kabelu. V pozdějších řešeních se data stěhovala hlavně po PCI-Express sběrnici, ale za cenu snížení výkonu.
V brzké budoucnosti, konkrétně na přelomu srpna/září, uvede ATI dva nové mainstreamové čipy RV560 a RV570. Vyrobené budou 0,08 mikronovou technologií a server VR-Zone na předváděčce za zavřenými dveřmi zaznamenal zvláštní zapojení těchto karet do páru a do CrossFire. A hádejte jaké? Jak si můžete prohlédnout na fotkách, představované prototypy měly velmi podobné propojení jako používá SLI, pomocí něčeho, co vypadá jako most. Navíc prosákla informace, že všechny takto vyrobené nové karty ATI budou mít v základu Composite Engine, který se stará o skládání obrazu ze dvou karet, takže se budou chovat jak "Master". To znamená, že půjdou propojit jakékoliv dvě karty ATI. Což je rozhodně pozitivní. Otázka je, co na to řekne patentové oddělení NVIDIE.

zdroj: VR-Zone

cappy

Nejnovější články