Benchmarky Need for Speed Undercover
zdroj: tisková zpráva

Benchmarky Need for Speed Undercover

21. 11. 2008 23:23 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Proklepnutí deseti grafických karet ukazuje na dominanci Radeonu. Co tedy reálně potřebujete pro plynulé hraní?

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrovským testem, do něhož bylo zapojeno na deset procesorů a stejný počet grafických karet, němečtí kolegové z PCGH proklepli technickou stránku PC verze závodů Need for Speed Undercover (u nás 7/10). Pro měření výkonu si vybrali dálniční trať Battle East 1-20, která obsahuje dost složitých geometrických objektů i nadměrné používání efektů bloom/blur.

První test byl zaměřen na výkon grafických karet a co do pořadí dopadl stejně v obou instancích. Tzn. jak v té bez vyhlazování hran nebo anizotropického filtrování, tak v níže přetištěném grafu s 4x FSAA/AF. Tedy totálním vítězstvím Radeonu 4870, resp. HD 4850, a dost možná opět díky ovladačům Catalyst 8.11 (navzdory včerejším zásadním ovladačům Nvidie):

Obrázek zdroj: tisková zpráva
srovnání výkonů grafických karet

Co se týče procesorů, kde proběhl benchmark na téže trati (ale ze zjevných důvodů v nižším rozlišení a bez zapnutých speciálních efektů), nejvyššího výkonu dosahují všechny dvoujádrové Intely:

Obrázek zdroj: tisková zpráva
srovnání výkonů procesorů

A co na základě použitých konfigurací kolegové vyvozují? Třeba to, že pokud chcete hru hrát plynule alespoň v rozlišení 1280x1024 s plnými detaily, budete potřebovat alespoň procesor E7300/Q6600 s Radeonem HD 3870 nebo GeForce 8800GT.

Nebo že zapnutí čtyřnásobného vyhlazování hran zase příliš výkonu - snad s výjimkou Radeonu HD 3870 - neztratíte, takže jej lze jedině doporučit. A závěrem i tolik, že karty předchozí generace, ať už X1950 Pro nebo 7900 GT, si s hrou už de facto neporadí.
zdroj: PC Games Hardware

levis

Nejnovější články