Tvůrci Prison Architect překvapí hráče průzkumnickou adventurou Scanner Sombre
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Prison Architect překvapí hráče průzkumnickou adventurou Scanner Sombre

24. 4. 2017 16:36 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Introversion Software mají na kontě úspěšnou simulaci vězení Prison Architect, se kterou ale strávili neskutečných šest let. Není divu, že si chtěli odpočinout u tvorby zcela odlišné hry, z níž se vyklubala Scanner Sombre. Jde o explorativní adventuru, která ovšem vyniká především svým vizuálním zpracováním a způsobem, jakým zkoumáte své okolí. 

Proberete se uvnitř rozsáhlého systému jeskynní, kde je naprostá tma a jediné, co vám ukáže cestu je LIDAR - Light Detection and Ranging. Jde o projektor, který světelnými body mapuje okolí a podle zabarvení vám ukazuje vzdálenost od daného objektu. Víc než suchopárný popis vám ale řekne trailer, který vydá za tisíc slov.

Jakkoliv se v prvních vteřinách zdál být systém detekce matoucí, docela rychle jsem si ve videu zvyknul na tento systém zobrazení, a už se dalo dobře orientovat. Hra po vás tuto orientaci zjevně bude vyžadovat, protože spoustu prostorů tvoří propasti, nad nimiž se táhnou malé můstky, ať už dřevěné, nebo přírodní.

zdroj: Vlastní

Z náznaků je jasné, že součástí objevování bude i rozkrývání záhady, kde jste, a co se tu stalo. Lidské postavy, které vidíte, se totiž zjevně nehýbou a nezdá se, že by šlo o sochy. Systém LIDAR by teoreticky mohl posloužit i v akci, ale osobně doufám, že místo nahánění nějakých neviditelných nepřátel s laserovým sprejem se budu moci víc věnovat opravdovému průzkumu a odkrývání nějaké podzemní civilizace.

Chris Delay z Introversion Software se zmínil, že hra je vlastně jeden velký částicový cloud, do nějž můžete nasázet tolik laserových teček, kolik chcete. Což se nakonec ukázalo být jako docela obtížné pro vývoj, který zabral mnohem víc času, než se čekalo. Původní částicový systém jim přestal fungovat při deseti tisících částic, což pro potřeby hry nestačilo, takže museli začít znovu od píky. Nakonec se ale vše vydařilo a plná verze hry vyjde 26. dubna na PC.

Nejnovější články