“RPG zážitek roku” Pillars of Eternity II vyplouvá na moře 3. dubna
zdroj: Obsidian Entertainment

“RPG zážitek roku” Pillars of Eternity II vyplouvá na moře 3. dubna

26. 1. 2018 11:49 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Šéfovi studia Obsidian Feargusi Urquhartovi nechybí ani úžasně skotské jméno, ani pořádná dávka sebevědomí, jak dokazuje následující citát: “Pillars of Eternity II: Deadfire je pro nás v Obsidianu první pokračování, a vytvořili jsme něco neuvěřitelného.” Dodává, že pro nové i staré hráče snad bude Deadfire “RPG zážitkem roku.” 3. dubna zjistíme, zda se jeho pyšná slova zakládají na pravdě.

Pakliže vás druhý díl skvělých Pillars of Eternity aspoň trochu zajímá, určitě už víte, že na palubě své vlastní lodi navštívíte titulní souostroví Deadfire, kde na vás, jak jinak, čeká spousta úkolů, dialogů, bojování a kořisti. Na piráty si zahrajete se svou starou dobrou posádkou včetně Edéra, Alotha, Palleginy a dalších věrných kumpánů.

Spolu s oznámením data vydání byly otevřeny i předobjednávky, pro něž můžete zamířit na Steam, GOG nebo přímo do obchodu Obsidianu. Standardní edice stojí 46 eur, edice Deluxe 55 eur a luxusní edice Obsidian 70 eur.

Ať si předobjednáte kteroukoli z nich, získáte za odměnu nějaké drobnosti, například kouzelnou šavli, na které je napíchnutá lebka mučedníka, což je podle mě ideální zbraň každého piráta. Kromě ní je tu ještě ochočený jestřáb a pirátská vlajka na vaši loď.

zdroj: Vlastní

V edici Deluxe oproti té standardní najdete oficiální soundtrack, další herní zvířátko, speciální předmět, digitální verzi manuálu ke světu Pillars of Eternity nebo mapu s vysokým rozlišením. Edice Obsidian pak nabízí všechno výše zmíněné plus tři budoucí DLC, která budou sama o sobě stát 10 eur za jedno.

Úplně nejdražším nákupem je fyzická verze edice Obsidian (dáte za ni ještě o pět babek víc), v níž najdete látkovou mapu souostroví Deadfire, poznámkový blok a sadu pohlednic. Dva dny po aprílu si tedy nic neplánujte - zase přichází čas zachránit svět.

Nejnovější články