Nintendo Switch umí konečně pořizovat videa a přenášet uložená data. Ale má to háček
zdroj: Nintendo

Nintendo Switch umí konečně pořizovat videa a přenášet uložená data. Ale má to háček

19. 10. 2017 13:14 | Hardware | autor: Patrik Hajda |

Nejnovější konzole od Nintenda u nás v redakci patří k velice oblíbenému kusu hardwaru. Mohou za to samozřejmě hry jako The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe a Mario + Rabbids Kingdom Battle. Zároveň pomáhá všestrannost konzole, joy-cony, seznam podporovaných her třetích stran atd. Přesto má Switch své mouchy a spoustu chybějících funkcí. Část těchto nedostatků řeší update 4.0.0. Ale opravdu jenom část.

Doteď jste během hraní mohli pořizovat pouze obrázky pomocí magického tlačítka Capture. Nově stačí to samé tlačítko chvilku podržet, a během okamžiku se uloží záznam 30 uplynulých vteřin. Funkce tak zachytává kratičký kousek nejčerstvější historie vašeho dovádění. Uložené video můžete dále oříznout zepředu i zezadu, pořídit z něj obrázek a sdílet ho na sociálních sítích Facebook a Twitter.

Pořizování půlminutových videí má však jeden háček (kromě omezené délky). Spíš než funkce konzole je to totiž vlastnost her. Switch vám sice dovolí editaci a sdílení videa, ale pokud samotná hra nepodporuje nahrávání, pak si musíte vystačit s obrázky. Momentálně tuto funkci z širokého zástupu titulů podporují pouze čtyři hry od Nintenda – The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, Arms a Splatoon 2. To je zoufale málo, ale další mají přibývat.

Druhou velkou novinkou updatu je možnost přenést uživatelská data mezi dvěma konzolemi. Ale ani v tomto případě Nintendo nesáhlo po elegantním řešení. Místo toho, abyste jednoduše přenesli uložené pozice jedné hry do druhé konzole, musíte přenést celý svůj účet.

To znamená, že z jedné konzole se odstraní veškeré informace o tom, že jste na ní kdy existovali, a přesunou se do konzole druhé. To není přesně to, po čem hráči volají, ale je to jistým způsobem pokrok. Výměna údajů není zrovna intuitivní. Proto, pokud o tom uvažujete, následujte kroky oficiální podpory.

Nintendo Switch Video Editor zdroj: tisková zpráva

Kromě toho si můžete změnit ikonu profilu za novou ze Zeldy a Super Mario Odyssey, a co nevidět se u nových her v obchodě objeví možnost „pre-purchase“. Takové hry si můžete předem koupit i stáhnout, abyste s datem vydání mohli rovnou začít hrát.

I když mají nové funkce svá omezení, pořád jde o užitečná rozšíření možností konzole. Nezbývá než říct: „Jen tak dál, Nintendo, ale příště možná trochu lépe“.

Nejnovější články