Lidstvo kolabuje, Měsíc neodpovídá. V Deliver Us The Moon zjistíte, co se stalo
zdroj: tisková zpráva

Lidstvo kolabuje, Měsíc neodpovídá. V Deliver Us The Moon zjistíte, co se stalo

13. 9. 2019 12:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Sice jde o sci-fi, ale nijak přitažené za vlasy. Deliver Us The Moon se odehrává v blízké budoucnosti, kdy neustále se rozpínající lidstvo vyčerpalo veškeré zdroje planety Země. Hlavouni nejvlivnějších států dali hlavy dohromady a přišli s plánem kolonizovat Měsíc a posílat z něj na Zem Helium-3, které nahradí chybějící zásoby energie. Jenže základna přestala odpovídat a vy jste ten šťastlivý astronaut, který to má prošetřit.

Deliver Us The Moon se vydáváte sami, jen v doprovodu drona ASE, na Měsíc, kde vás čeká odhalování událostí, které vedly k vylidnění zdejší kolonie. Po povrchu Měsíce můžete běhat po svých a užívat si tak nižší gravitaci, usednout za ovládání lunárního vozítka nebo se svézt jednokolejkou.

V cestě za věděním vám budou stát přírodní podmínky, nedostatek kyslíku, zámky, zaheslované terminály a další hádanky, které budete muset rozlousknout. Ale nejde o takovou tu hru, kde jsou puzzly na první místě.

zdroj: Archiv

Deliver Us The Moon je především příběhová adventura, ve které se snažíte přijít na to, co se tady stalo. A také opětovně zprovoznit dodávku helia. Hra z traileru nepůsobí jako horor, nezdá se, že by vás zezadu překvapil mimozemšťan. Kupředu vás proto možná nepožene strach, ale jednoduše touha po odhalení zdejších tajemství.

I když, kdo ví. Pokud je hra pojatá spíš realisticky (a přesně tak to působí), možná bude pomyšlení, že situace v ní prezentovaná nás za několik desítek let nemine, ještě děsivější než emzáci.

Pokud chcete s předstihem prožít jednu z možných budoucností, Deliver Us The Moon dorazí na Steam 10. října, na konzole příští rok.

Nejnovější články