Mysteriózní planeta bez života se vrací v pokračování Lifeless Moon
zdroj: tisková zpráva

Mysteriózní planeta bez života se vrací v pokračování Lifeless Moon

6. 9. 2017 13:54 | Preview | autor: Patrik Hajda |

David Board si před třemi lety splnil svůj dětský sen, když úspěšně zafinancoval na Kickstarteru a následně sám (s občasnou pomocí zvenčí) vytvořil minimalistickou plošinovku Lifeless Planet. Cizí planeta posetá opuštěnými komplexy, které zde kdysi vybudovali Rusové, přitáhla svou tajemností hráče k obrazovkám. Vlastní hratelnost byla bohužel tak strohá, že celý zážitek zanechával spíše rozporuplné pocity. Ale přes sto tisíc prodaných kusů je pro jediného vývojáře skvělým úspěchem, takže není divu, že se pracuje na pokračování Lifeless Moon.

David Board si uvědomuje nedostatky Lifeless Planet, kvůli kterým padaly od recenzentů jen průměrné známky. Neustálé poskakování po přírodních výběžcích tak zůstává, ale v případě logických hádanek bychom se měli dočkat mnohem propracovanějších výzev, které v první hře prakticky nebyly.

Jednočlenný tým se proto třikrát zvětšil a nabral i na ambicích. S příchodem nových technologií se tvůrci zhlédli ve stále se rozšiřující virtuální realitě, která tak na tajuplném Měsíci nebude chybět. Nebude ke hraní vyžadována, ale skrze ní si na vlastní kůži užijete krásy cizího prostředí při pobíhání z třetího pohledu nebo při řešení hádanek z pohledu první osoby, kdy využijete i VR ovladače.

I když by se po herní stránce mělo jednat o značný pokrok od minula, stále je v popředí celého projektu v názvu avizovaný opuštěný Měsíc. Dva kosmonauti přistanou dle plánu na Měsíci, kde se však ocitají v místech známých ze Země. Nejen že je na Měsíci spousta vody a zeleně, ale jsou zde také povědomá města, chaty v horách a mořské stanice.

V Lifeless Moon vás tedy čeká podobné odhalování mysteriózních výjevů, jako v případě Lifeless Planet. Tvůrci si tentokrát mohou dovolit i plnohodnotný dabing, včetně čtení psaných zápisů. Tedy, vše výše zmíněné se uskuteční pouze tehdy, pokud se podaří vybrat 17 tisíc dolarů v kickstarterové kampani.

Pokud se to podaří, měli byste se ještě letos dočkat hratelné bety a hra samotná vyjde v létě příštího roku. Momentálně se plánují verze pro PC, Mac a Linux a z konzolí je zatím potvrzený jen Xbox One, zatímco PlayStation 4 a Switch jsou v jednáních. Lifeless Moon může být vaše již od 10 dolarů, s přístupem do bety počítejte s dvojnásobkem.

Nejnovější články