Euro Truck Simulator 2 přidává tak obří náklady, že na ně potřebujete pomocný doprovod
zdroj: tisková zpráva

Euro Truck Simulator 2 přidává tak obří náklady, že na ně potřebujete pomocný doprovod

15. 12. 2017 9:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Konec roku je zjevně rájem pro kamioňáky. American Truck Simulator se dočkal rozšíření mapy o Nové Mexiko, Euro Truck Simulator 2 má konečně celou Itálii a nyní i možnost převážet skutečně gigantické náklady v DLC Special Transport. Pokud vyhlížíte pomyslný endgame, tohle by mohlo být to, co hledáte.

Pokud jste si stejně jako já naivně mysleli, že dřívější DLC Heavy Cargo Pack bylo tou pravou výzvou pro opravdu zkušené řidiče kamionů, pak jste se (jako já) spletli. Byl to totiž takový lehký předkrm, po kterém teď přichází pořádný, pětikilový steak s docela nevinným názvem Special Transport.

Náklady v Heavy Cargo Packu byly sice objemnější, ale stále se pohybovaly v určitých mezích, a dovolovaly vám tak vlastní manipulaci. Zato náklady ve Special Transport se vymykají standardům, takže při jejich přepravě potřebujete nemalou asistenci.

zdroj: Archiv

DLC přináší celkem jedenáct obřích věcí (různé nádrže, bedny, loď...), které váží až 70 tun, jsou široké klidně i 6 metrů, vysoké přes 5 metrů a dlouhé i 20 metrů. S jejich přepravou vám pomohou čtyři nové návěsy, ale hlavně doprovodná vozidla, která vám zajistí volnou cestu.

Umělá inteligence v podobě dodávek a postávajících pracovníků umí zastavit dopravu, zatlačit okolní vozidla ke krajnici a dávat vám příkazy, které musíte chtě nechtě následovat. Pokud se totiž neřídíte radami před vámi a za vámi jedoucích vozidel s výstražnými světly, může se stát, že dojde ke zrušení celé operace a vám tak zůstane jen z ostudy kabát.

Euro Truck Simulator 2 zdroj: tisková zpráva

Přepravy tohoto typu mají vždy předem vytyčenou trasu (abyste se například vyhnuli nízkým podjezdům), z nichž většina vede státy na mapě původní hry, ale některé prý zavítají i do států z DLCček a v budoucnu mají přibýt další. Takto nezvyklé náklady vždy upoutají nežádoucí pozornost běžných smrtelníků, takže počítejte s kolemjdoucími zvědavci a novináři. 

Je to zkrátka opravdová výzva pro všechny milovníky Euro Truck Simulator 2, a navíc se ani nemusíte bát přehnané cenovky. DLC Special Transport je na Steamu za příjemných 5 eur.

Nejnovější články