Discovery Tour mění svět Assassin’s Creed Origins v krásnou, klidnou procházku historií
zdroj: tisková zpráva

Discovery Tour mění svět Assassin’s Creed Origins v krásnou, klidnou procházku historií

20. 2. 2018 16:24 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Vody Nilu se díky jistému panu Bayekovi několik měsíců barvily krví, ale teď snad konečně na chvíli nastane období míru. Ubisoft do svého vražedného simulátoru Assassin’s Creed Origins dnes přidá rozšíření Discovery Tour, které všem zájemcům umožní nerušené toulání po starém Egyptě bez bojů a zabíjení, a navrch ještě přihodí naučné prohlídky zpracované historiky. Při té příležitosti vyšlo i tříminutové video a musím uznat, že zatímco předtím jsem byl jen mírně zvědavý, po jeho zhlédnutí jsem si prakticky jistý, že mód sám vyzkouším.

Vůbec to totiž nevypadá na odfláklou práci, není to tak, že by Ubisoft jen odstranil nepřátele a chlubil se novým produktem. Discovery Tour, zdarma pro všechny majitele základní hry nebo dostupná samostatně za 16 liber, přinese 75 propracovaných procházek nádherným světem Kleopatřina Egypta, z nichž 16 se věnuje pyramidám, 14 Alexandrii, 20 běžnému životu, 5 Římanům, a zbylých 20 se zabývá dalšími zajímavostmi, na které u Nilu narazíte.

Na výběr je 25 různých avatarů, abyste mohli Bayeka vyměnit třeba za egyptské děcko nebo velikého Caesara, a celé to zní jako fantastický výukový nástroj nejen pro školáky. Však si také celou iniciativu ve videu chválí učitelé a historici, a je pravda, že to zní jako mnohem zábavnější způsob, jak proniknout pod nános staletí, než powerpointová prezentace nebo třikrát podtržené datum bitvy u Kadeše na tabuli.

zdroj: Ubisoft

Kdybyste radši místo egyptské paní domu nakoukli do hrnce samotnému Ubisoftu, budete mít možnost. Součástí Discovery Tour je i vhled do procesu vývoje Origins, kde je například vysvětleno, proč některé detaily tak docela neodpovídají historii – třeba pyramidy jsou postavené na vyvýšeném místě, aby na ně bylo vidět (to kvůli atmosféře), a některé chrámy jsou zkonstruované tak, aby podporovaly pocit objevování a údivu.

Upřímně řečeno nemám ani špetku chuti pouštět se do dalšího dlouhodobého projektu, jehož cílem je vysát mapu od ikonek a poslat do Usireho náruče celé zástupy nešťastníků. Ale na chvíli se projít živoucí Alexandrií, zadívat se na stěží představitelnou majestátnost antických divů světa, sledovat běžný den obyčejného egyptského rybáře… Ano. To zní jako vynikající zábava.

Nejnovější články