Blizzard rozšíří Diablo III, Heart of the Swarm letos nevydá
zdroj: tisková zpráva

Blizzard rozšíří Diablo III, Heart of the Swarm letos nevydá

8. 11. 2012 11:19 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Adam to říkal, a nejenom on. V podstatě každý, kdo mohl vyzkoušet aktuální uzavřenou betu StarCraft II: Heart of the Swarm, měl po pár desítkách minut hraní jasno, že letos už se vydání finální verze datadisku nedočkáme. A nyní to konečně zaznělo i z úst, která o tom rozhodují. Prezident Blizzard Mike Morhaime potvrdil během telekonference po zveřejnění výsledků hospodaření Activision za třetí kvartál aktuálního fiskálu, že vydání Heart of the Swarm cílí firma na první polovinu příštího roku, což by sedělo, dodávám já. Beta je momentálně v takovém stavu rozdělanosti, že by bylo nemyslitelné, aby datadisk do konce roku vyšel – ne se všemi změnami a novinkami, které tvůrci plánují, respektive o nich hovoří.

Morhaime samozřejmě nemohl nezmínit Diablo III, kterého bylo doposud do distribuce odesláno přes 10 milionů kusů a zcela určitě se velkou měrou zasloužilo o to, že tržby Activision za výše uvedené fiskální období zase stouply oproti roku minulému (viz pdf): ze 754 milionů dolarů na 841 milionů dolarů. Takový úspěch, i když byl očekávaný, samozřejmě přímo vybízí, aby byl zopakován nebo ještě rozšířen, jak?

Morhaime potvrdil, že Blizzard už připravuje Diablo III datadisk. Zatím se však o něm nebude s veřejností ani s nikým jiným bavit v konkrétních obrysech, protože: „Nejdůležitějším aspektem je pro nás ve výsledku vždycky kvalita datadisku a hratelnost, což budou dva nejdůležitější faktory, jež ovlivní naše plány ohledně vydání (datadisku).“ Některé věci se prostě nemění a přístup Blizzardu k tvorbě a vydávání her je jednou z nich. Na druhou stranu, můžete začít spekulovat, o čem vlastně Diablo III datadisk bude. Vy, co jste Diablo III hráli nebo hrajete.

Nejnovější články