Blizzard přidá do StarCraftu II klany a skupiny
zdroj: tisková zpráva

Blizzard přidá do StarCraftu II klany a skupiny

2. 11. 2012 10:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Dříve oznámená funkce, která rozšíří StarCraft II: Wings of Liberty i chystaný Heart of the Swarm, se konečně dočkala většího představení. Klany, které multiplayeru StarCraft II přece jen trochu chyběly, přijdou do beta verze HotS ještě tento týden. Vývojáři mají s klany jasný cíl - motivovat a spojit hráče tak, aby dávalo smysl hrát v určité skupině, komunikovat a identifikovat ostatní.

Funkcionalita klanů nebude nijak omezená a budou se do nich moct přidat všichni. Takže je jedno, jestli jste někde na vrcholku Master nebo Grandmaster ligy, nebo jestli statečně bojujete a přežíváte v Bronzu. Klany budou pro všechny. Když se do nějakého klanu přidáte, dostanete přístup k tzv. Klanovému oknu. To bude vaším odrazovým bodem pro veškerou klanovou komunikaci.

Klanové okno bude mít několik záložek - Chat, News, Info, Members. Záložka s chatem bude privátní pokec jen pro členy klanu, do záložky News se budou moct psát zprávy určené všem, Info tam bude sloužit Oficírům pro informace o klanu a Members bude jednoduše seznam všech klanových členů. Těch bude moct být mimochodem jen 50, ani o jednoho víc. Zatím.

Při vytváření klanu si budete muset zvolit pochopitelně jeho název a také tag, který bude mít každý člen před jménem/nickem. Zatímco s názvem se můžete na poli 24 znaků vyblbnout, na tag před jménem budete mít znaky jen 4. Vedoucí klanu pak bude moct samozřejmě jednotlivé členy povyšovat, a když to bude nutné, srážet jim hodnosti i směrem dolů.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Ukázka klanového okna s náhledem členů

Tím ale novoty kolem seskupování hráčů v multiplayeru nekončí. Blizzard prozradil, že bude pracovat také na systému Skupin (Groups). Ty mají být pro hráče, kteří se chtějí socializovat jen tak, bez žádných velkých herních závazků a seriózních cílů jako klany. Skupiny by se mohly tvořit kolem různých věcí, od webů, přes geografické lokace, až po nějaké módy v Arcade. Skupiny zní zatím hodně podobně jako skupiny na Steamu. Jak Goups, tak Klany budou dostupné jak pro Wings of Liberty, tak pro Heart of the Swarm.

Nejnovější články