Warner Bros. vidí svou budoucnost ve free-to-play, mobilních titulech a hrách jako službách
zdroj: Rocksteady

Warner Bros. vidí svou budoucnost ve free-to-play, mobilních titulech a hrách jako službách

6. 3. 2024 13:30 | Byznys | autor: Pavel Makal |

Vydavatelství Warner Bros. se loni podařilo dosáhnout výrazného úspěchu s Hogwarts Legacy, na který letos navázalo propadákem jménem Suicide Squad: Kill the Justice League. Tedy hrou, která to v recenzích kritiků i hráčů schytala za svou chabou náplň a za kterou teď i Sony vrací na PlayStation Store peníze, což tu od rozbitého Cyberpunku 2077 na minulé generaci konzolí ještě nebylo.

Navzdory tomuto průšvihu se ale společnost chce odklonit od klasických her a klást větší důraz na hry jako služby, stejně jako na free-to-play a mobilní tituly. Na nedávné akci investiční banky Morgan Stanley to uvedl šéf herní divize Warner Bros. Discovery, Jean-Briac Perrette.

„Prohlubujeme svůj zájem o hry jako o oblast, kde si myslíme, že je mnohem více příležitostí k růstu, které můžeme využít díky duševnímu vlastnictví, které máme, a talentovaným tvůrcům, kteří u nás pracují. To je naše jedinečná pozice mezi herními vydavateli i vývojáři,“ říká Perrette.

Dále uvádí, že se herní průmysl specializuje na AAA hry, což je skvělé, když se vám povede výrazný úspěch jako v případě Hogwarts Legacy, které zvládly prodat přes 22 milionů kusů. Takový výsledek ale není zaručený. I sám Perrette znovu zopakoval, že Suicide Squad je pro vydavatelství zklamáním.

Plán pro budoucí stabilní zisky tedy představuje soustředění na klíčové značky a jejich využití ve free-to-play a live service segmentu, kde lidé utrácejí peníze v dlouhodobém horizontu. S ironickým úsměvem se člověku chce položit otázka, jestli je vydavatelství odtrženo od reality do takové míry, že už úplně přestalo vnímat, co hráči skutečně chtějí, ale třeba se najde dost velryb, které uživí příští free-to-play mobilní hru s Harrym Potterem. 

Perrette vyjmenoval několik silných značek, které má WBD ve svém portfoliu: Patří mezi ně Mortal Kombat, Harry Potter, Game of Thrones nebo celé univerzum DC. V rámci vydavatelství funguje 11 vývojářských týmů, některé z nich momentálně pracují na famfrpálové hře ze světa Harryho Pottera, Quidditch Champions a na herní adaptaci Wonder Woman.

Uvidíme, jestli od Warner Bros. ještě někdy uvidíme tak vydařené hry, jako byla arkhamská trilogie, akční adventury Middle-Earth či můj oblíbený Mad Max, nebo se napříště budeme muset spolehnout na grindovací looter shootery typu Suicide Squad.

Nejnovější články