Wargaming žaluje své bývalé zaměstnance, nelíbí se mu jejich nové studio
zdroj: Wargaming

Wargaming žaluje své bývalé zaměstnance, nelíbí se mu jejich nové studio

27. 3. 2020 12:26 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Je cosi zkaženého za zdmi nadnárodní společnosti Wargaming. Respektive bylo. Část vývojářů se před lety odtrhla a založila si své vlastní studio, zvolili si ale trochu nešťastný název a zjevně praktikovali činnosti, na které neměli smluvní právo. Teď čelí žalobě giganta.

Problémové studio se jmenuje Blitz Team a bylo založeno v dubnu roku 2018 bývalým vedoucím týmem, který měl ve Wargamingu na starosti World of Tanks Blitz. Mezi kolegy se těmto vývojářům přezdívalo Blitz Team a fakt, že se rozhodli dát stejný název svému novému studiu, považuje Wargaming za neférové a prospěchářské zneužití značky Blitz a dobrého jména Wargamingu.

Wargaming tvrdí, že součástí smlouvy odcházejícího manažerského týmu (který si odnesl čtvrt miliardy korun za podíl na výše zmíněné hře a bonusech) byla konkurenční doložka, která po určitou dobu po opuštění firmy zakazovala dotyčným konkurovat Wargamingu a přetahovat jeho zaměstnance.

Podle Wargamingu je zvoleným jménem studia zjevně porušená první podmínka, zatímco se údajně podařilo zjistit, že obžalovaní přetáhli do svého studia na 30 zaměstnanců v době, kdy byl stále zaměstnaní ve Wargamingu.

Důvodem, proč vůbec došlo k rozkmotření Wargamingu a manažerského týmu přezdívaného Blitz Team, je neschopnost dohodnout se na dalším kontraktu, přičemž tato vyjednávání trvala rok. Zároveň to není poprvé, co studio Blitz Team čelí žalobě ze strany Wargamingu, který ho už dříve obvinil z nezákonného uveřejnění interního softwaru DAVA Framework na GitHub.

Blitz Team se k celé věci ještě nevyjádřil.

Nejnovější články